Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Äärioikeistovaikuttaja Tero Ala-Tuuhosta ei enää epäillä Pekka Katajan murhan yrityksestä

Päätös tehtiin esitutkinnan perusteella, poliisi vaitonainen yksityiskohdista.

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja Jämsän torilla 15. elokuuta 2020.
Pekka Kataja palasi takaisin julkisuuteen perussuomalaisten vaalitilaisuudessa kotikaupunkinsa Jämsän torilla elokuun puolivälissä. Kuva: Hannu Rainamo / Lehtikuva
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Äärioikeistovaikuttaja Tero Ala-Tuuhosta ei enää epäillä perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto KRP:stä STT:lle.

Luoto sanoo, että epäilystä luovuttiin eilen keskiviikkona. Ratkaisu tehtiin esitutkinnan perusteella, mutta tutkinnanjohtaja ei avaa tarkempia yksityiskohtia päätöksen taustalla. Ala-Tuuhonen oli jonkin aikaa myös vangittuna murhan yrityksestä epäiltynä, mutta hänet vapautettiin jo aiemmin tässä kuussa. Tuolloin kerrottiin, että epäilyn taso oli lieventynyt.

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen on edelleen asiassa epäilty ja vangittuna.

Poliisi ei torstaiaamuna kommentoinut, epäilläänkö murhan yrityksestä enää muita. Aiemmin on kerrottu, että tapauksen tiimoilta on epäiltynä ollut kolmaskin henkilö, joka ei kuitenkaan ole ollut vangittuna.

Kataja joutui epäillyn murhan yrityksen uhriksi kotonaan Jämsänkoskella 17. heinäkuuta. Katajan mukaan kaksi miestä tunkeutui hänen asuntoonsa ja häntä lyötiin useita kertoja päähän vasaralla tai vasaran kaltaisella esineellä. Väkivallanteon jälkeen Kataja vietiin sairaalahoitoon Tampereelle. Kataja on kertonut, että hänellä havaittiin tuolloin muun muassa kallonmurtuma ja aivoverenvuoto. Kataja pääsi pois sairaalasta jo heinäkuussa.

Siitä, että Ala-Tuuhosta ei enää epäillä Katajan murhan yrityksestä, kertoi aiemmin Nykysuomi-verkkojulkaisu.

Vangittu on Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen

Rikostutkinta on poikinut Jyväskylään poliittisen kriisin, sillä vangittuna oleva Teemu Torssonen on Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen.

Jyväskylän kaupunginvaltuuston asettama tilapäinen valiokunta esitti kaupunginvaltuustolle, että Jyväskylän kaupunginhallitus tulisi erottaa luottamuspulan vuoksi. Esitystä perusteltiin sillä, että Torssonen on menettänyt poliittisen luottamuksen kaupunginhallituksen jäsenenä.

Tilapäisen valiokunnan perustamista esitti kaupunginhallitus, sillä Torssonen ei ole suostunut eroamaan luottamustehtävistään.

Kuntalain mukaan rikoksesta epäilty valtuutettu voidaan erottaa luottamustehtävistään, jos tätä vastaan on nostettu syyte. Torssosta vastaan syytettä ei ole, vaan hän on nyt tutkintavankeudessa. Laki mahdollistaa kuitenkin sen, että koko luottamuselin eroaa ja sen tilalle valitaan uusi. Kaupunginvaltuusto kokoontuu ensi viikolla.

Suosittelemme sinulle