Hyppää sisältöön

Polttoainerekka kaatunut ojaan Laitilassa – polttoainetta valunut maahan jopa tuhansia litroja

Polttoainerekka kaatui onnettomuudessa ojaan Kasitiellä Laitilassa ja alkoi vuotamaan dieselöljyä maastoon

Varsinais-suomen pelastuslaitoksen paloauto
Pelastuslaitos on onnettomuuspaikalla. Kuva: Rosa Huuska / Yle
Eino Kossila

Laitilassa sattui perjantaiaamuna liikenneonnettomuus, jossa raskas ajoneuvo kaatui ojaan. Polttoainerekan säiliö alkoi turmassa vuotaa polttoöljyä maastoon.

Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuuspaikalle aamu seitsemän jälkeen ja käynnissä on edelleen aamupäivän aikaan öljyntorjuntatehtävä.

– Polttoainetta yritetään saada mahdollisimman paljon talteen. Torjuntatoimet on käynnistetty yhdessä kunnan ympäristötoimen kanssa. Tilanne on vielä päällä, eli polttoainetta edelleen vuotaa autosta, kertoo pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Petri Nenonen.

Pelastuslaitoksen mukaan ajoneuvossa on yhteensä 57 000 litraa dieselöljyä, josta ehti vuotaa maastoon ainakin 6500 litraa. Kello 11 aikaan aamupäivällä vuoto oli saatu hallintaan.

Tie 8 on edelleen suljettu Laitilassa Krouvinnummen tienhaaran ja Nästin välillä. Tie suljettiin noin kello 7.30

– Liikenne on edelleen tässä kello yhdeksän aikaan poikki. Yritämme avata tien liikenteelle heti, kun se on mahdollista, Nenonen sanoo.

Pelastuslaitoksen mukaan työt jatkuvat onnettomuuspaikalla vielä tuntien ajan. Alueelle pitää tehdä muun muassa raskaita maansiirtotöitä.

Pelastuslaitos varoittaa, että päivän aikana Kasitie tullaan sulkemaan ajoittain torjuntatoimenpiteiden aikana.

Henkilö- ja pakettiautoille on kiertotie Kolisevantien ja Krouvintien kautta.

Raskaalle liikenteelle suositellaan kiertotietä Raision, Vehmaan, Uudenkaupungin ja Laitilan kautta. Teitä 192, 194, 196 ja 43 kautta.

Suosittelemme sinulle