Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

City valmis Mestarien liigan mestariksi? Marseillessa ainakin näin nähdään

Real Madrid on jalkapallon Mestarien liigan toisella kierroksella jo "pakkovoiton" edessä.

Sergio Ramos
Sergio Ramos Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon Mestarien liigan tiistai-illassa tulessa ovat maanosan eliitistä muun muassa Bayern München, Liverpool ja Real Madrid, mutta ranskalaiskaupunki Marseillessa pelaa kuitenkin liigan ykköseksi valmis ryhmä. Ainakin jos on uskominen Marseillen valmentajaan Andre Villas-Boasiin.

– Manchester City on kone, joka on valmis voittamaan Mestarien liigan, Villas-Boas pohjusti tiistaista kohtaamista.

City ei ole koskaan pelannut maanosan kärkikisan finaalissa, eikä seura ole nykyluotsinsa Pep Guardiolan neljällä yrityksellä yltänyt edes välieriin. Ja Valioliigassa joukkue majailee viikonlopun West Ham -tasapelinsä jälkeen puolivälin heikommalla puolella.

– He eivät ehkä ole parhaimmalla tasollaan, heidän valmentajansakin sen on myöntänyt. Silti he ovat meitä ylemmällä tasolla ja suosikkeja tiistaina, Villas-Boas heitti painetta kanaalin toiselle puolelle.

Bayern "omassa kisassaan"

Saksalaisjätti Bayern München mittelee Moskovassa Lokomotivia vastaan, ja puolustavalla mestarilla on lohkosta alla musertava 4–0-voitto Atletico Madridista.

– Olemme iloisia pelatessamme jälleen omassa kisassamme, hyökkääjä Thomas Müller totesi ottelun aattona.

Hienoiselle ylimielisyydelle on katettakin: Bayern on yltänyt Mestarien liigassa lohkovaiheesta eteenpäin jokaisella kahdellatoista viime kaudella. Ja voimansa tunnossa ovat baijerilaiset muutenkin, sillä alla on kuuden ottelun voittoputki tämän kauden kaikki kilpailut mukaan lukien.

Liverpool isännöi tiistaina tanskalaista Midtjyllandia, ja Real kohtaa vieraissa saksalaisen Mönchengladbachin. Madridilaiset avasivat Mestarien liigan katastrofitappiolla Shahtar Donetskille, joten nyt ei Realilla ole käytännössä mitään muuta vaihtoehtoa kuin voitto.

Viikonlopun Barcelona-voitto Espanjan liigan "Clasicossa" toki jo hieman helpotti paineita Real-valmentaja Zinedine Zidanen yllä.

– Kaikille joukkueille tulee joskus pahoja jaksoja. Toivottavasti meidän huono jakso kesti vain viikon, Real-puolustuksen kokenut johtohahmo Sergio Ramos valoi uskoa.

Tiistain ottelut

Suosittelemme sinulle