Hyppää sisältöön

Aulangon puistometsää kiertävän rengastien puomi otettiin käyttöön Hämeenlinnassa – tavoitteena hillitä yöllistä kaahailua

Puomin käyttöönottoa jouduttiin siirtämään useaan otteeseen, koska siihen ei saatu vedettyä sähköjä.

Aulangon rengastien puomi asetettiin viranomaisten suosituksesta. Kuva: Anne-Maria Niskanen / Yle
Anne-Maria Niskanen

Aulangon puistometsän rengastien uusi puomi on otettu vihdoinkin käyttöön. Metsähallituksesta kerrotaan, että yöllistä autoliikennettä rajoitetaan liikennemerkkien lisäksi tästä tiistaipäivästä alkaen myös puomilla kello 23.00 ja 6.00 välisenä aikana.

Puomi otetaan käyttöön viranomaissuositusten takia lisäämään alueen turvallisuutta.

– Yhtenä vaihtoehtona oli lisätä rengastielle hidastustöyssyjä. Päädyimme kuitenkin siihen, että puomitus on turvallisempi tapa hillitä kulkua alueella yöaikaan, kertoo puistomestari Anne Halla-aho Metsähallituksesta.

Kun puomi laskeutuu, alueelta pääsee pois, kun ajaa riittävän lähelle puomia ja odottaa hetken. Metsähallitus suosittaa kuitenkin ilta-aikaan autojen parkkeeraamista Luontoliikuntakeskuksen eli entisen Aulangon ulkoilumajan pysäköintipaikalle.

Pelastuslaitos pääsee alueelle, jos siellä sattuu tapaturma tai sairaskohtaus. Myös alueen vuokrakiinteistöjen käyttäjille on neuvottu toimintatapa, jotta heidän toimintansa myös ilta-aikaan jatkuu normaalisti puomista huolimatta.

– Vaikka autoilua rengastiellä rajoitetaan, on muu liikkuminen puistometsässä sallittua vuorokauden kaikkina aikoina, Anne Halla-aho muistuttaa.

Suosittelemme sinulle