Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Helmarit otti askeleen kohti EM-kisoja – Anna Signeulin suurin voitto Suomen valmentajana

Helmarit venyi arvokkaaseen voittoon Skotlannista ja on tiukasti mukana taistelussa EM-kisapaikoista.

Helmarit juhlii kuvassa
Suomen joukkue iloisissa tunnelmissa. Kuva: Matti Raivio / AOP
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Helmarit taisteli arvokkaan 1–0-voiton Skotlannista ja vankisti lohkon kärkipaikkaansa jalkapallon naisten EM-karsinnoissa. Suomen tasapainoinen esitys tietää hyvää, kun taistelu EM-kisapaikoista kiihtyy.

– Puolustamisen osalta homma oli kasassa koko ottelun ajan. Hyökkäämisen rakenteessa oli selvää kehitystä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Suomi pystyy uhkaamaan pallollisen pelaamisen rakenteellaan vastustajaa, mikä on kullanarvoisen tärkeää kamppailtaessa EM-kisapaikasta, Yle Urheilun asiantuntija Jonne Kunnas painotti.

Suomen pakka pysyi kasassa toisen puoliajan kriittisilläkin hetkillä.

– Skotlanti sai toisella puoliajalla vaarallisempia maalipaikkoja, mutta Suomi pakotti puolustamisellaan Skotlannin etenemään huonoilta alueilta. Skotlannin keskityksiä saatiin estettyä, ja maalivahti Tinja-Riikka Korpela otti hyviä torjuntoja, joita toki tarvitaan tällaisia tuloksia haettaessa, Kunnas mietti.

Helmareita luotsaava Anna Signeul tuntee Skotlannin läpikotaisin, kun hän valmensi Skotlantia 12 vuoden ajan ennen siirtymistään Suomen päävalmentajaksi. Signeul arvioi Skotlannin kaatumista hänen suurimmaksi voitokseen Suomen luotsina.

– Tämä oli ensimmäinen voitto ns. isoista vastustajista. Lupaava esitys, joka antaa hyvät lähtökohdat jatkoon ja koko joukkueelle uskoa tekemiseen. Yhden ottelun perusteella ei toisaalta kannata vetää liian suuria johtopäätöksiä, Kunnas arvioi.

Suomen EM-karsinnat jatkuvat 1. joulukuuta, vastassa on jälleen Skotlanti, mutta nyt vieraskentällä.

– Siitä tulee varmasti mielenkiintoinen ottelu. Suomi saa lisää virtaa tästä peliesityksestään ja on ehkä valmiimpi ottamaan sen seuraavan askeleen. Skotlanti on kotipelissään selkä seinää vasten ja on edelleen iskukykyinen joukkue maailmanluokan pelaajillaan. Tulee Suomelle kova koitos, Kunnas ennakoi.

– Mutta en pidä yhtään mahdottomana sitä, että Suomi raivaisi tiensä naisten EM-kisoihin, Kunnas päätti.

Lue myös:

Maukas voitto! Helmarit kaatoi Skotlannin Summasen maalilla

Maalitykki Linda Sällström piti itseään joukkueen heikompana lenkkinä, mutta voitto teki tyytyväiseksi – "Uhrasimme itsemme jokaisessa kaksinkamppailussa"

Korpelan huipputorjunnat takasivat nollan, Summanen osui oikeaan aikaan – "Tahto on ainoa asia, mitä boksissa tarvitaan, ja sitä löytyi"

Suosittelemme