Hyppää sisältöön

11 autoilijaa ajoi onnettomuusharjoituspaikan ohi ylinopeutta Kuopiossa – harjoituksen aiheena pelastajien työturvallisuus

Pohjois-Savon pelastuslaitos, Pelastusopisto ja Liikennekeskus harjoittelivat onnettomuuspaikalla toimimista.

Liikenneonnettomuus Kuopiossa marraskuussa.
Arkistokuva liikenneonnettomuuden aiheuttamasta ruuhkasta Kuopion moottoritiellä syksyllä 2014. Kuva: Timo Heikura / Yle
Susanna Pekkarinen

Poliisi, Pohjois-Savon pelastuslaitos, Pelastusopisto ja Tieliikennekeskus harjoittelivat onnettomuuspaikalla toimimista keskiviikkona Kuopiossa. Aamupäivän harjoitus järjestettiin moottoritiellä ja iltapäivän harjoitus Viitostiellä Pitkälahden ja Matkuksen välillä.

Moottoritiellä järjestetyn harjoituksen yhteydessä vasen ajokaista oli käytössä koko ajan, oikea oli suljettuna.

Harjoituksen ajan paikalla oli automaattivalvontayksikkö Kuopiosta. Yksikkö valvoi harjoituspaikalle asetettuja tilapäisiä nopeusrajoituksia. 11 autoilijaa ajoi paikan ohi ylinopeutta. Ylinopeudet vaihtelivat 10–20 km/h.

Harjoitukseen osallistuvien poliisipartioiden mukaan osa autoilijoista jarrutti suhteellisen myöhään ennen onnettomuuspaikkaa. Osa saapui melko kovallakin vauhdilla tilanteeseen ja jarrutti vasta, kun edellä menevä jono hidasti vauhtiaan.

Suuri osa autoilijoista kuitenkin huomioi tilanteen vaatimalla tavalla paikan päällä toimineet pelastajat, ensihoitajat ja poliisit.

Harjoituksen aiheena oli työturvallisuus ja harjoitus kuvattiin. Kuvauksessa käytettiin droonia ja tavallisia kameroita. Kuvauksesta tehdään opetusmateriaalia pelastustoimelle ja poliisille.

Lue myös:

Pelastusopisto kuvaa keskiviikkona koulutusvideota Kuopion moottoritiellä, jonne rakennetaan liikenneonnettomuuspaikka

Suosittelemme sinulle