Hyppää sisältöön

Yhdysvalloissa varoitetaan verkkohyökkäyksistä sairaaloihin

Hyökkäysten pelätään häiritsevän muun muassa koronapotilaiden hoitoa.

Koronapotilas saa hoitoa yhdysvaltalaisessa sairaalassa.
Koronapotilasta hoidetaan kalifornialaisessa sairaalassa. Yhdysvalloissa viranomaiset varoittavat kyberhyökkäyksistä sairaaloihin, samaan aikaan kun koronapotilaiden määrät ovat nousussa monin paikoin. Kuva: Etienne Laurent / Epa
Yle–STT

Yhdysvalloissa useat sairaalat ympäri maata ovat joutuneet verkkohyökkäysten kohteeksi, kertoo uutiskanava CNN. (siirryt toiseen palveluun) Sairaaloihin on kohdistettu kiristyshaittaohjelmilla tehtyjä hyökkäyksiä. Haittaohjelmilla voidaan lamaannuttaa sairaalan tietojärjestelmiä ja salata tiedostoja, minkä jälkeen kiristäjät vaativat rahaa lukituksen tai salauksen purkamiseksi.

Viranomaislähde kertoo CNN:lle, että lukuisiin sairaaloihin on kohdistettu hyökkäyksiä edellisten kahden päivän aikana. Lähde kertoo hyökkäysten voivan liittyä toisiinsa.

Uutistoimisto AP:n tietojen mukaan hyökkäyksiä on kohdistunut ainakin viiteen sairaalaan.

Liittovaltion poliisi FBI ja muut viranomaiset ovat varoittaneet sairaaloita uhkaavasta verkkohyökkäysten aallosta. Vaarana on, että sairaaloiden toiminta häiriintyy samaan aikaan kun koronapotilaiden määrä on kasvussa. Syyskuussa yhdysvaltalaiseen sairaalaketjuun kohdistui verkkohyökkäys, joka haittasi 250 sairaalan toimintaa.

Suosittelemme sinulle