Hyppää sisältöön

Tampere Jazz Happening alkaa – järjestäjät uskovat, että tapahtuma voidaan viedä läpi turvallisesti

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna kokonaan kotimaisin voimin.

Utopianisti-yhtyeen saksofonisti Markus Pajakkala soittaa Pakkahuoneella
Utopianisti-yhtye ja sen saksofonisti Markus Pajakkala näyttävät Tampere Jazz Happeningissa tamperelaista osaamista. Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle
Kirsi Matson-Mäkelä,
Heli Mansikka

Tampereella alkaa tänään torstaina jazz-tapahtuma, joka on vaatinut poikkeuksellisen tiukkoja turvatoimia.

Koronapandemia on pakottanut järjestäjät perumaan suurimman osan yleisötapahtumista, mutta Tampere Jazz Hapening on päättänyt tuoda musiikkia Tullikamarin Pakkahuoneelle ja Ravintola Telakalle elävän yleisön nautittavaksi.

Viranomaismääräyksiä noudattamalla tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti, uskoo Tampereen musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Minnakaisa Kuivalainen.

– Kun olemme seuranneet tätä yleistä tilannetta, niin ammatillisesti, turvallisesti järjestetyissä tapahtumissa ei ole tapahtunut suurempia ongelmia tähän mennessä. Toisaalta on nähty myöskin jonkinlaisena velvollisuutena tuottaa positiivisia kokemuksia, musiikkia ehkä voimaakin tämän kaiken pimeän ajan keskellä, Kuivalainen sanoo.

Tampere Jazz Happening järjestetään tänä vuonna kokonaan kotimaisin voimin. Ratkaisussa on myös paljon positiivisia puolia, sanoo Tampereen musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Juhamatti Kauppinen.

– Normaalisti meillä on noin kaksi kolmasosaa kansainvälisiä vieraita. Nyt pystymme tarjoamaan koko shown suomalaisin voimin. Suomessa on kova taso, tämä on loistava ratkaisu näin.

Utopianisti-yhtye Pakkahuoneen lavalla Tampereella
Pakkahuone ja ravintola Telakka suljetaan koronarajoitusten takia kello 23 ja anniskelu loppuu jo kello 22. Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Yleisöä tapahtumaan otetaan vain murto-osa normaalista, ja suurin osa konserteista lähetetään verkossa. Taloudellisesti tavoitellaan nollatulosta.

Kansainvälisten tähtien poisjäänti on tuonut ainutlaatuisia tilaisuuksia suomalaisesiintyjille, kuten tamperelaiselle jazzrockia soittavalle yhtyeelle.

– On tietysti loistava, meidän mittakaavassa hyvin iso lava tämä Pakkahuone ja täällähän tänään edustetaan nimenomaan tamperelaista jazzia. Se on meille kunnia-asia, kun tästä bändistä suurin osa on täältä, sanoo saksofonisti Markus Pajakkala Utopianisti-yhtyeestä.

Suosittelemme sinulle