Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Urpo Sivula syötti Tiikerit kumoon, vaikka Akaan hyökkäyspelissä oli ongelmia: "Onneksi syöttö kulki"

Tiikerit koki kauden ensimmäisen tappionsa.

urpo sivula
Urpo Sivulan pitkät syöttöputket pudottivat Tiikereiden hyökkäystehoja. Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Akaa-Volley kukisti torstain ainoassa miesten lentopallon Mestaruusliigan ottelussa Kokkolan Tiikerit erin 3–1. Tappio oli Tiikereille kauden ensimmäinen, ottelu oli sille neljäs.

Voittoa himmensi keskipelaaja Markus Kaurton nilkkavamma kolmannen erän alussa. Se ei Akaa-Volleyn tahtia haitannut, kun etenkin Urpo Sivulan pitkät syöttöputket pudottivat Tiikereiden hyökkäystehoja.

– Upi (Sivula) syötti erittäin hyvin, emme olleet tällä kaudella vielä kertaakaan joutuneet tuollaiseen pommitukseen. Mutta hyvin vastaanottomme kesti, sanoi Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

Peräti 28 kertaa syöttänyt Sivula voitti ensimmäisen mestaruutensa juuri Tiikereissä 2013. Silloisista joukkuekavereista Antti Leppälä pelaa edelleen, ja hänet palkittiin ansaitusti vieraiden parhaana. Keskisipilä siis valmentaa Tiikereitä.

– Suurin sympatia on aina sen joukkueen puolella, missä pelaa. Toki joskus voi muistella vanhoja pelikavereita. Pelistä voi sanoa, että onneksi syöttö kulki, hyökkäyspelissä oli suuria ongelmia. Pallo ei mene sinne kuin pitäisi, Sivula sanoi.

Leppälä oli erityisen hyvä Tiikereiden voittamassa toisessa erässä. Kaikissa Akaa-Volleyn voittoerissä joukkue nousi takaa ja ohi juuri Sivulan syöttövuorolla.

Lue myös:

Savo Volley antoi peliaikaa vaihtomiehille, jatkaa silti ilman erämenetyksiä

Suosittelemme sinulle