Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Poliisi iski Helvetin enkelien tiloihin Lahdessa ja Lappeenrannassa – löytyi huumeita, aseita ja räjähteitä

Poliisi otti kiinni kolme liivijengin kokelasjäsentä.

Poliiseja suorittamassa operaatiota Lahdessa.
Poliisin teki kotietsinnän perjantaina Red Roots -liivijengin vuokraamiin tiloihin, joka on esitutkinnan tietojen mukaan Helvetin enkelien käytössä. Kuva: Hämeen poliisi
Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi on löytänyt isossa jengirikollisuutta koskevassa operaatiossaan huumeita, aseita ja räjähteitä. Operaation kohteena oli moottoripyöräkerho Helvetin enkelit, vahvistaa rikosylikomisario Pälvi Suokas Hämeen poliisista.

Poliisi kertoi Twitterissä aamupäivällä, että sillä on käynnissä iso operaatio eri puolilla Lahtea ja Lahden ympäristöä. Etsinnät jatkuvat edelleen.

Niitä on tehty muun muassa uuden Red Roots -moottoripyöräkerhon vuokraamassa tilassa, joka on poliisin esitutkinnassa saamien tietojen mukaan tällä hetkellä Helvetin enkelien käytössä.

Etsintöjä on ollut myös muualla, esimerkiksi Helvetin enkelien kerhotiloissa Lappeenrannassa. Etsinnät liittyvät Hämeen poliisilla tutkinnassa olevaan juttusarjaan, jossa on osallisina useita eri henkilöitä.

Helvetin enkelien liivit.
Poliisi teki perjantaina useita kiinniottoja. Kiinniotetuista kolme on Helvetin enkelien kokelasjäseniä. Kuva: Hämeen poliisi

Poliisin mukaan perjantaina otettiin kiinni useita henkilöitä. Heistä kolme on saanut lokakuussa Helvetin enkelien hangaround-jäsenyyden. Hangaround-jäsen on kerhon kokelas, joka havittelee pääsyä hierarkiassa eteenpäin.

Hämeen poliisilaitoksen operaatioon liittyy laajaa yhteistyötä Kaakkois-Suomen, Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitosten, Keskusrikospoliisin sekä Rikosseuraamuslaitoksen kanssa.

Esitutkinnallisista syistä poliisi ei kerro asiasta enempää.

STT uutisoi syyskuussa, että Lahteen on perustettu uusi Red Roots -liivijengi. Ensimmäisen kerran poliisi havaitsi Red Rootsin liivejä kantavia moottoripyöräilijöitä keväällä.

Poliisin mukaan Red Roots on kuitenkin lopettanut toimintansa elokuussa ja jakautunut kahteen osaan. Jakautumisen jälkeen Helvetin enkelit on ollut tekemisissä molempien puolien kanssa.

Red Roots -moottoripyöräkerhon liivit.
Keväällä Lahdessa havaittiin uusi Red Roots -liivijengi, joka poliisin mukaan on kuitenkin lopettanut toimintansa elokuussa. Kuva: Hämeen poliisi

Red Roots perustettiin lakkautetun United Brotherhoodin (UB) Lahden-osaston tilalle. Uuden kerhon yhteyteen perustettiin myös alajärjestö Redrum, samaan tapaa kuin UB:lla oli Bad Union, poliisi kertoo.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus jatkoi tällä viikolla UB:n väliaikaista toimintakieltoa, joka määrättiin tammikuussa. Pääkäsittely UB:n lakkauttamisasiassa järjestetään marraskuun lopulla.

UB perustettiin 2010, kun Rogues Gallery, Natural Born Killers ja MORE yhdistyivät yhdeksi rikollisjärjestöksi.

Lue myös: Katso kartasta, mitkä rikollisorganisaatiot kokoontuvat kotikulmillasi

Suosittelemme sinulle