Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ammattiliitto Pro varoittaa aloittavansa Kotidata-kiistassa kolmen päivän tukilakon – Kotidata aloitti lakon viime viikolla

Syyskuussa työtuomioistuin linjasi, että Suomen Kotidatassa voidaan edelleen soveltaa kaupan alan työehtosopimusta

Sairaanhoitaja Rita Angelbach
Suomen Kotidata on tietotekniikan tukipalveluja tuottava yritys. Kuva: Antti Lähteenmäki / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Ammattiliitto Pro on antanut lakkovaroituksen pitkäksi venähtäneessä Kotidata-kiistassa. Liitto ilmoittaa aloittavansa keskiviikkona kolmen päivän tukilakon Elisassa, Teliassa sekä niiden alihankkijoilla ja vuokratyöntekijöillä Baronassa, Rainmakerilla ja Leadissä.

Kotidatan tilannetta on tällä viikolla ratkottu valtakunnansovittelijan johdolla, Pro kertoo. Pro katsoo, että Kotidatan henkilöstön palkat ja muut edut eivät vastaa ICT-alan yleistä tasoa.

Työnantajapuolta edustava Palvelualojen työnantajat Palta syyttää Prota työmarkkinahäiriköinnistä. Palta toteaa pitävänsä Pron toimintaa käsittämättömänä ja vastuuttomana ja arvioi sen heijastavan lähinnä Pron omia järjestöpoliitttisia tavoitteita.

Kotidatassa alkoi 20. lokakuuta lakko, jonka on määrä jatkua 16. marraskuuta saakka. Riidan ytimessä kysymys siitä, minkä alan työehtosopimusta yhtiössä sovelletaan.

Syyskuussa Työtuomioistuin linjasi, että Kotidatassa voidaan edelleen soveltaa kaupan alan työehtosopimusta

Työnantajapuoli vaati syyskuussa Ammattiliitto Prota palauttamaan työrauhan yritykseen.

Keväästä asti jatkuneessa työriidassa on kyse siitä, minkä alan työehtosopimusta Suomen Kotidatassa tulisi soveltaa, kaupan vai ICT-alan sopimusta. Työriidassa on nähty jo aiemmin useita lakkoja.

Muun muassa heinäkuussa työntekijät syyttivät Suomen Kotidataa alipalkkauksesta ja laittomuuksista ja työntekijät järjestivät 22. heinäkuuta kahden päivän työnseisauksen.

Aiheesta aiemmin:

Suomen Kotidatassa alkoi lähes kuukauden mittainen lakko

Työtuomioistuin linjasi: Suomen Kotidatassa voidaan edelleen soveltaa kaupan alan työehtosopimusta

Työntekijät syyttävät Suomen Kotidataa alipalkkauksesta ja laittomuuksista – yritys tuottaa palveluita Elisalle ja Telialle

Suosittelemme sinulle