Hyppää sisältöön

Urheiluministeri kieltämässä taklaamisen Kanadan juniorisarjassa – "Tässä ei ole kyse politiikasta ja jääkiekosta"

Dramaattisen ilmoituksen takana on huoli koronaviruspandemian leviämisestä.

Jääkiekko, kuvituskuva
Kuva: Tomi Hänninen
Jonne Niemeläinen

Kanadan Ontarion provinssin urheiluministeri Lisa MacLeod ilmoitti perjantaina, että taklaaminen ja fyysinen kontakti ei ole alkavalla kaudella sallittua 15–20-vuotiaille pelaajille tarkoitetussa jääkiekon OHL:ssä. Aikaisemmin OHL-junioriiigan kauden 2020–21 alkua lykättiin ja ottelumäärää vähennettiin koronaviruspandemian takia.

Dramaattisen ilmoituksen takana on huoli koronaviruspandemian leviämisestä.

– Meidän julkisen alan terveysammattilaiset ovat selvästi ilmaisseet, että pitkittyneet tai tahalliset kontaktit urheiluharrastuksissa ovat kiellettyjä. Me jatkamme työtämme AOHLHockeyn kanssa, jotta sarja voi jatkua turvallisesti, MacLeodn ilmoitti Twitterissä.

OHL eli Ontario Hockey League on yksi Pohjois-Amerikan kolmesta pääjunioriliigasta, jotka yhdessä muodostavat Canadian Hockey Leaguen. OHL:n jälkeen monen pelaajan tie vie AHL:ään ja NHL:ään.

OHL:n mukaan asia ei ole vielä lyöty lukkoon, sillä liiga odottaa keskustelujen jatkuvan.

– OHL ei kommentoi enempää tätä asiaa ennen kuin protokolla pelien jatkumisesta on lyöty lukkoon Ontarion hallinnon kanssa, OHL-liiga kommentoi tiedotteessa.

Juniorijääkiekko nousi alueella otsikoihin, kun useissa quebecilaisissa juniorijoukkueissa havaittiin tässä kuussa joukkotartuntoja QuebecMajor Junior Hockey -sarjassa.

– Tässä ei ole kyse politiikasta ja jääkiekosta vaan maailmanlaajuisesta pandemiasta. Julkiset terveydenhoito-ohjeet on tehty tappavan viruksen leviämisen estämiseksi, MacLeod perusteli linjaansa.

OHL-kauden pitäisi alkaa helmikuun alussa.

Lue myös:

Julius Honka palaa Dallas Starsiin

Leijonat julkaisi joukkueensa Helsingin EHT:lle – mukana ainoastaan SM-liigapelaajia

Suosittelemme sinulle