Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kiinan yllättäjästä ei ennakkosuosikin kaatajaksi – DAMWON on LoLin uusi maailmanmestari

Korealainen DAMWON Gaming voitti e-urheilupeli League of Legendsin Worlds 2020-turnauksen loppuottelun erin 3-1.

Korealaisjoukkue DAMWON nostaa MM-pokaalin ilmaan.
Kuva: Riot / LoL Esports
Otto Rönkä
Avaa Yle-sovelluksessa

Korealainen DAMWON Gaming on League of Legends -pelin vuoden 2020 maailmanmestari. Joukkue löi lauantaina Kiinan Shanghaissa pelatun Worlds 2020 -turnauksen loppuottelussa kiinalaisen Suningin voitoin 3-1.

Loppuottelu oli tiukin vuosikausiin, mutta suursuosikkina koko turnaukseen lähtenyt DAMWON noudatti omaa pelistrategiaansa paremmin läpi ottelusarjan. Maailmanmestaruus oli joukkueelle ensimmäinen. LoLin MM-kisat järjestettiin nyt kymmenettä kertaa.

Siinä missä DAMWON oli ennen finaalia hävinnyt koko MM-turnauksen aikana vain kaksi karttaa, eteni Suning loppuotteluun suurena yllättäjänä. Vasta turnauksen kolmanneksi parhaaksi listattu kiinalaisjoukkue löi mm. pudotuspeleissä juuri kotimaan pahimmat kilpakumppaninsa JDG:n ja Top Esportsin.

Top Esportsin ohella jaetulle kolmannelle sijalle ylsi välierässä DAMWONille tappion kärsinyt eurooppalainen G2 Esports. Finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin puolestaan mestarijoukkue DAMWONin "metsäspesialisti" Kim "Canyon" Geon-bu.

Vaikka Shanghain Pudong-stadionilla pelattua MM-finaalia seurasi koronan takia vain reilu 6 000 katsojaa, on LoLin MM-lopputurnaus vuodesta toiseen e-urheilun suurin tapahtuma. Tämän vuoden katsojalukuja ei vielä ole julkistettu, mutta esimerkiksi viime vuonna Pariisissa pelattua MM-finaalia seurasi verkossa yli 100 miljoonaa katsojaa.

Suosittelemme sinulle