Hyppää sisältöön

”Kimi Räikkönen on F1-maailman vahvin brändi omalla tavallaan” – urheiluasiantuntijat kommentoivat Räikkösen jatkosopimusta

Ylen aamun Jälkihiessä analysoitiin ajankohtaisia urheiluaiheita.

Kimi Räikkösen ura. Matti Nykäsen patsas.HJK. Suomalaisgolfarit
Kimi Räikkösen ura. Matti Nykäsen patsas.HJK. Suomalaisgolfarit
Jonne Niemeläinen

Urheiluasiantuntijat Bror-Erik Wallenius, Juha Kanerva ja Kalle Rantala keskustelivat maanantaina Ylen aamun Jälkihiessä Veikkausliigan kauden typistämisestä, HJK:n mestaruudesta, Helmareista, Kimi Räikkösen jatkosopimusta, Matti Nykäsen patsaasta ja golfista.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko Jälkihiki.

– Kimi Räikkönen on F1-maailman vahvin brändi omalla tavallaan. Hän on vähän sellainen tuhlaajapoika, joka uskaltaa kulkea omaa tietään, Kanerva kommentoi 41-vuotiaan Räikkösen tuoretta jatkosopimusta Alfa Romeon kanssa.

– Vaikka Lewis Hamilton on nopein ja paras, niin hän on monien mielestä vähän tylsä. Kimi on sitten se, joka räväyttää. Räikkönen on hyödyllinen kuljettaja formula ykkösten MM-sarjalle, Alfa Romeo -tallille ja medialle, Kanerva jatkoi.

Rantalan mukaan yleisöä ei yleensä kiinnosta, kuka kilpailee häntäpään sijoista, mutta Räikkönen tuo tyvipään taistoihin lisäarvoa ja mielenkiintoa.

– Kyllä F1 tarvitsee tällä hetkellä Kimiä. Sarjan arvolle on tärkeää, että siellä on voimakkaita persoonia ja mielenkiintoisia tarinoita taustalla, Rantala kommentoi.

Lue myös:

Kimi Räikkönen teki miljoonien dollarien arvoisen suorituksen perinteikkäällä kikalla – F1-asiantuntija esittää myös kovan väitteen: Hamilton laitetaan Bottaksen apuriksi

Kommentti: Miksi ihmeessä Kimi Räikkönen haluaa jatkaa uraansa katastrofikauden jälkeen? Rähjääminen peitti alleen F1-sarjan ennätysmiehen asenteen

41-vuotias Kimi Räikkönen jatkaa yhä F1-uraansa Alfa Romeolla – perusteli ainutlaatuisella ilmapiirillä: "Tämä on kuin toinen perhe"

Ferrarin romu pilasi Valtteri Bottaksen hienon kilpailun – asiantuntija avaa, mistä oli kyse: "Ongelma katosi kisaorganisation silmistä"

Lewis Hamilton väläytti lopettavansa F1-uransa tähän kauteen – Ylen asiantuntija kertoo, miksi yllättävä shokkiajatus olisi looginen

Mercedes varmisti historiallisen F1-mestaruuden! Bottas jäi epäonnisesti toiseksi, Kimi Räikkönen upeasti MM-pisteille

Kommentti: Kimi Räikkösen jäätävä kirosanatulva kertoi paljon – F1-sarjalla on taas käsissään kiusallinen ongelma

Suosittelemme sinulle