Hyppää sisältöön

Poliisi sai runsaasti vihjeitä parikymppisen miehen epäillystä taposta, epäillyt 14- ja 16-vuotiaita poikia: "Havaintoja on riittävästi"

Useita alaikäisiä poikia epäillään vuonna 2001 syntyneen miehen taposta viime lauantaina.

Poliisin mukaan epäillyt liikkuivat ennen tapahtumaa Vallilan alueella viiden hengen seurueessa. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Katri Kirsi

Poliisi on saanut runsaasti yleisövihjeitä viime lauantaina Helsingin Vallilassa tapahtuneeseen epäiltyyn tappoon liittyen.

Poliisi on kuulustellut taposta epäiltynä 14-vuotiasta poikaa, ja 16-vuotias poika on ollut kiinniotettuna lauantaista lähtien. Poliisi tiedotti viikonloppuna epäilevänsä teosta kolmea poikaa.

– On useampi epäilty yhä, en voi avata sitä asiaa enempää, kertoo rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisin väkivaltarikosyksiköstä.

Rikosoikeudellisen vastuun ikäraja on Suomessa 15-vuotta, joten 14-vuotias epäilty ei ole rikosoikeudellisesti syyntakeinen. Alle 15-vuotiaana tehdystä rikollisesta teosta epäiltyä ei saa pidättää.

Alaikäisten rikoksestä epäiltyjen tilanteesta ottaa kopin lastensuojelu, joka voi tarvittaessa sijoittaa lapsen kiireellisesti (siirryt toiseen palveluun)kodin ulkopuolelle. Lastensuojelun mahdollisuudet rajoittaa päihde- ja rikoskierteessä olevan alaikäisen liikkumisvapautta ovat kuitenkin rajalliset.

Nuorten joukko kävi viime lauantaina aamuyöllä noin kello yhden aikaan vuonna 2001 syntyneen miehen kimppuun Mäkelänkadun ja Päijänteentien risteyksessä olevan Alepa-kaupan edustalta. Mies kuoli saamiensa vammojen seurauksena myöhemmin sairaalassa.

Hätäkeskuksen saamien ilmoitusten mukaan kysymys oli puukotuksesta. Poliisin mukaan epäillyt liikkuivat ennen tapahtumaa Vallilan alueella viiden hengen seurueessa, johon kuului myös kaksi tyttöä.

– Käymme yleisön vihjeitä parasta aikaa läpi. Näyttää, että meillä on riittävästi havaintoja, ja saamme sen, mitä on tarpeen, sanoo Vuorisalo.

Poliisin tulee esittää 16-vuotiasta epäiltyä vangittavaksi tiistaina kello 12 mennessä, jos se katsotaan tarpeelliseksi.

Lisää aiheesta:

Alaikäiset syyllistyneet vakavaan väkivaltaan tänä syksynä poikkeuksellisen paljon – lastensuojeluun kaivataan lisää järeitä keinoja

Tältä näyttää Vallilassa nyt: muistokynttilät loistavat Päijänteentie 19 kohdalla viikonloppuna kuolleen nuoren miehen muistoksi

16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa – noin parikymppinen mies kuoli saamiinsa vammoihin

Suosittelemme sinulle