Hyppää sisältöön

Alfa Laval saamassa vain 33 prosenttia Neleksen osakkeista – tarkoittaa todennäköisesti ostotarjouksen peruuntumista

Alfa Lavalin pitäisi keskiviikkoon mennessä saada vielä yli 17 prosenttia Neleksen osakkeista, jotta kauppa voisi toteutua.

Neles valmistaa pieniä, suuria ja erittäin suuria venttiileitä teollisuuden käyttöön. Kuva: Kimmo Hiltunen / Yle

Ruotsalainen Alfa Laval on alustavan tuloksen mukaan saamassa vain 33 prosenttia kaikista Neleksen liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista ja äänistä. Alfa Laval kertoo asiasta pörssitiedotteessa.

Ostotarjouksen toteuttamisen ehtona on ollut vähintään 50 prosentin omistusosuuden saaminen. Ostotarjouksen lopullinen tulos julkistetaan keskiviikkona 4. marraskuuta. Jos Alfa Laval ei siihen mennessä ole saanut yli 50 prosenttia Neleksen osakkeista, ostotarjous peruuntuu.

Alfa Lavalin pitäisi siis keskiviikkoon mennessä saada vielä yli 17 prosenttia Neleksen osakkeista, jotta kauppa voisi toteutua. Pian alustavan tuloksen julkaisun jälkeen Neleksen osakkeen arvo putosi Helsingin pörssissä reilulla viidellä prosentilla.

Alfa Laval teki heinäkuun puolivälissä ostotarjouksen Neleksestä, joka irtautui Metsosta heinäkuun alussa.

Nelestä on havitellut myös Valmet, mutta Neles torjui Valmetin esityksen yhtiöiden sulautumisesta. Neleksen hallituksen mukaan se ei saanut Valmetilta riittäviä tietoja esityksestä eikä pitänyt esitystä osakkeenomistajien parhaan edun mukaisena.

Valmet hankki 14,9 prosenttia Neleksestä heinäkuun alussa, kun Neles oli itsenäistynyt Metsosta. Heinä–syyskuun aikana Valmet vähitellen nosti omistustaan 29,5 prosenttiin ja ehdotti Valmetin ja Neleksen sulautumista.

Lue lisää aiheesta:

Suomi–Ruotsi-maaottelu siirtyi taas jatkoajalle: Neles torjuu Valmetin sulautumisesityksen – suosittelee Alfa Lavalia, Valmet vastasi heti

"Isänmaallinen yrityskauppa" sai uuden käänteen: Ruotsalaisten ostoaikeet vastatuulessa – Valmet ehdottaa sulautumista Neleksen kanssa

Yritykset koronakriisissä: Ruotsalaisten Neles-tarjous ei riitä – Asiantuntija: Markkinat uskovat kuitenkin enemmän Alfa-Lavaliin kuin Valmetiin

Ruotsalainen Alfa Laval ostamassa Metso Outotecin ulkopuolelle jääneen Nelesin – kauppahinta miljardiluokassa

Suosittelemme sinulle