Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Rovaniemen kaupunki menetti riskisijoituksessa yli 700 000 euroa – sijoituksista ulkopuolinen selvitys

Rovaniemen kaupungilla on sijoituksia noin 24 miljoonan euron arvosta.

OP Ryhmän pääkonttorilla seurataan pörssikurssien kehitystä, tässä öljyn hinta laskee.
Sijoitusasiasta ja kaupungin sisäisistä käytännöistä on aloitettu ulkopuolinen selvitys. Kuva: Katriina Laine / Yle
Perttu Ruokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Rovaniemen kaupunki on menettänyt yli 700 000 euroa korkean riskin sijoituksissa.

Kaupunki on sijoittanut Front Finance -nimiseen yhtiöön yhteensä noin 2,4 miljoonaa euroa. Velkakirjasijoitus tehtiin vuonna 2017.

Yhtiö hakeutui yrityssaneeraukseen viime keväänä, ja yrityssaneerausohjelma hyväksyttiin Helsingin käräjäoikeudessa 28. lokakuuta. Saneerausohjelman myötä kaupunki menettää sijoittamastaan pääomasta noin 731 000 euroa. Kaupunki valvoo saataviaan yrityssaneerausmenettelyssä.

– Front Financen velkakirjasijoitukset ovat olleet niin sanottuja korkean tuoton sijoituksia, joihin on liittynyt myös korkea riski. Kaupunki on ryhtynyt toimiin varmistaakseen, että jatkossa riskeihin osattaisiin varautua paremmin. Käymme läpi kaupungin sijoitusohjeen ja päivitämme sitä tarvittavilta osin. Sijoitusasiasta ja kaupungin sisäisistä käytännöistä on myös käynnistetty ulkopuolinen selvitys, kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio sanoo tiedotteessa.

Yhtiö lainasi yrityksille, jotka eivät saaneet pankilta lainaa

Front Finance kertoo verkkosivuillaan palvelevansa yrityksiä, jotka tarvitsevat joustavaa rahoitusta, mutta jäävät pankkirahoituksen katveisiin tai tarvitsevat siltarahoitusta ennen pankin mukaantuloa. Yhtiö perustettiin vuonna 2016.

Selvityksen on määrä valmistua ennen joulua. Kaupunki aikoo kertoa selvityksen tuloksista myöhemmin.

Vainio sanoo Ylelle, että kaupungilla on sijoituksia noin 24 miljoonan euron arvosta.

– En osaa vielä sanoa, kuinka paljon niistä on korkean tuoton sijoituksia, koska olen vielä uusi kaupungissa. Sijoituksia on ollut useammalla varainhoitajalla.

Suosittelemme