Hyppää sisältöön

Poliisi tutkii laajaa jengirikollisuuden vyyhtiä ─ viisi vangittu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa

Poliisi teki viime perjantaina laajoja etsintöjä Lahden seudulla mm. moottoripyöräkerhon tiloissa ja otti kiinni viisi ihmistä, jotka ovat nyt vangittuina. Tutkinnassa on järjestäytyneen rikollisuuden kokonaisuus.

Poliiseja suorittamassa operaatiota Lahdessa.
Poliisin teki kotietsinnän perjantaina Lahdessa Red Roots -liivijengin vuokraamiin tiloihin, joka on esitutkinnan tietojen mukaan Helvetin enkelien käytössä. Kuva: Hämeen poliisi
Raisa Autio

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut viidennen ihmisen, joka liittyy tutkinnassa olevaan jengirikollisuuden vyyhtiin. Tiistaina vangittua miestä epäillään todennäköisin syin ampuma-aserikoksesta. Hän on moottoripyöräjengi Hells Angels MC Carelian niin sanottu hangaround-jäsen eli kokelas.

Maanantaina Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi neljä miestä. Epäiltyjä rikosnimikkeitä ovat törkeä huumausainerikos, huumausainerikos, törkeä ampuma-aserikos, ampuma-aserikos, törkeä ryöstö, rahanpesu ja räjähderikos. Maanantaina vangituista kaksi on niin ikään moottoripyöräjengi Helvetin enkelien hangaroud-jäseniä. Kaikki ovat Lahden seudulta.

Poliisi ei toistaiseksi kerro tarkemmin epäillyistä rikoksista, koska tutkinta on alkuvaiheessa.

Kaikki viisi vangittua otettiin kiinni viime perjantaina, kun poliisi teki laajoja etsintöjä Lahden seudulla. Yhtenä kohteena oli moottoripyöräkerho Red Roots MC:n vuokraama tila, joka poliisin tietojen mukaan oli Helvetin enkeleiden käytössä.

Lahden etsintöjen kanssa samaan aikaan tehtiin etsintä myös Lappeenrannassa Hells Angels MC Carelian kerhotiloissa.

Etsinnöissä löytyi huumeita, aseita ja räjähteitä.

Hämeen poliisi kertoo tutkivansa laajaa järjestäytyneen rikollisuuden kokonaisuutta ja tekevänsä yhteistyötä Kaakkois-Suomen, Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen, Keskusrikospoliisin, sekä Rikosseuraamuslaitoksen kanssa.

Suosittelemme sinulle