Hyppää sisältöön

Sunnuntaina eksynyt metsästäjä löytyi vasta yön tunteina Ylitorniolla

Sunnuntaina kadonnut metsämies oli löydettäessä suhteellisen hyväkuntoinen, mutta kylmettynyt.

Metsä
Kuvituskuva: Poliisi muistuttaa metsässä liikkujia varustautumaan aina riittävän hyvillä varusteilla. Kuva: Yle / Pentti Palmu
Jarno Tiihonen

Iäkäs mies katosi viime sunnuntaina päivällä hirvenmetsästyksen yhteydessä maastoon lähellä Rovaniemen ja Ylitornion kunnanrajaa. Poliisi tiedotti asiasta tiistaina.

Mies löytyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä noin puoli yhden aikaan erittäin vaikeakulkuisesta maastosta noin kilometrin päästä katoamispaikalta. Kadonnut oli löydettäessä suhteellisen hyväkuntoinen, mutta kylmettynyt.

Miehen löysi koirapartio. Rajavartiolaitoksen ja poliisin koirapartioiden lisäksi etsinnässä käytettiin poliisin lämpökameralla varustettua droonia. Vapaaehtoinen pelastuspalvelu hälytettiin myös etsintään.

Olosuhteet ovat syksyisin haastavat

Poliisin mukaan syksyn haastavat olosuhteet vaikeuttavat maastoetsintöjä.

– Lumettomassa maastossa, kovassa tuulessa ja sankassa sumussa on eksynyt moni, aika ajoin myös kokenut metsässä kulkija, tänäkin syksynä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi muistuttaa metsässä liikkujia varustautumaan aina riittävän hyvillä varusteilla, eväillä ja juomilla.

– Puhelimien akut kannattaa ladata täyteen lähtiessä ja mobiililaitteeseen on hyvä ladata ennakkoon ilmainen 112 Suomi -mobiilisovellus. Mikäli huomaa eksyneensä, on aina syytä hakeutua avoimelle paikalle ja jäädä odottamaan etsijöitä, poliisi opastaa.

Suosittelemme sinulle