Hyppää sisältöön

Liverpoolin uusi 23-vuotias tähti teki hattutempun ja nousi valokeilaan – Klopp puolusti Firminoa: "Maailma on joskus todella paha paikka"

Moni ei uskonut ennen kauden alkua, että Diego Jota voisi murtautua Liverpoolin avauskokoonpanoon.

Diego Jotaa hymyilytti tiistai-iltana. Kuva: Getty Images

Jalkapallon Mestarien liigan toissa kauden mestari Liverpool otti tiistai-iltana komean 5–0-vierasvoiton UCL:ssä Diogo Jotan johdolla. 23-vuotias portugalilaishyökkääjä teki komean hattutempun, kun Liverpool haki täydet pisteet italialaiselta Atalantalta.

Ennen kauden alkua kukaan ei varmasti uskonut, että syyskuussa Wolverhamptonista Liverpooliin siirtynyt Jota pystyisi kilpailemaan aloituskokoonpanon paikasta Mohamed Salahin, Sadio Manen tai Roberto Firminon rinnalla, mutta tiistai-illan suorituksen jälkeen nuorta portugalilaista voi olla vaikea jättää vaihtopenkille.

– Tämä on paras joukkue, missä olen pelannut urani aikana. En tiedä, oliko tämä paras hetkeni, mutta minun tapani pelata jalkapalloa on tehdä maaleja. Olen todella iloinen, Jota kommentoi heti pelin jälkeen BT Sportille.

Viime kaudella Jota teki Wolvesin paidassa 16 maalia, joista peräti yhdeksän syntyi Eurooppa-liigassa. Silti monen kulmakarvat nousivat, kun Liverpool ilmoitti hankkineensa nuoren portugalilaisen riveihinsä 41 miljoonalla punnalla (45,7 miljoonalla eurolla).

Nyt Jota on tehnyt Liverpoolin paidassa seitsemän maalia kymmenessä pelissä. Tiistaina hän piinasi Atalantan puolustusta yhdessä maalin makuun päässeiden Manen ja Salahin kanssa.

– Heidän kanssa oli helppo pelata, koska he ovat maailmanluokan pelaajia, Jota kehui.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp ylisti Jotan viime aikaisia suorituksia, mutta muistutti myös, että joukkue ei olisi menestynyt ilman Firminoa.

– Hyvät suoritukset eivät koskaan aiheuta minulle päänsärkyä. Diego hyödynsi tänään paikkansa. Hänen pelasi superhyvän ottelun. Hän oli uskomaton, saksalaisvalmentaja hymyili.

– Pitää kuitenkin muistaa, että emme olisi Mestarien liigassa, jos Firmino ei olisi joukkueessamme. Maailma on joskus todella paha paikka, sillä heti aletaan puhumaan pahaa jostain pelaajasta, joka on pelannut meille noin 500 ottelua putkeen, kun joku toinen pelaaja menestyy. Pitää muistaa, että meillä on pelaajia enemmän kuin 11, Klopp teroitti.

– Firmino ei ole tuottanut minulle mitään päänsärkyjä, Klopp alleviivasi.

Atalantan päävalmentaja Gian Piero Gasperini ei selitellyt murskatappiota.

– Kärsimme aikamoisen selkäsaunan. Olimme huonompia monella eri tavalla. Kohtasimme joukkueen, joka oli paljon meitä parempi. Emme pysyneet missään vaiheessa Liverpoolin mukana, koska tasaero oli suuri. Meillä on edessä paljon töitä, Gasperini summasi.

Mestarien liigan tiistai-illan tulokset:

Lokomotiv–Atl Madrid 1–1 (1–1)

Shakhtar D–M'gladbach 0–6 (0–4)

Salzburg–Bayern M 2–6 (1–2)

Real Madrid–Inter 3–2 (2–1)

Man City–Olympiakos 3–0 (1–0)

FC Porto–Marseille 3–0 (2–0)

Midtjylland–Ajax 1–2 (1–2)

Atalanta–Liverpool 0–5 (0–2)

Siirry Mestarien liigan taulukoihin tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Päivitetty 5.11.2020 kello 16.52. Korjattu Liverpoolin Jotan etunimi Diegosta Diogoksi.

Lue myös:

"Pitää uskoa mahdollisuuksiinsa aivan loppuun asti" – Zidanen nuoret brasilialaiset vaihtomiehet toivot Real Madridille helpottavan voiton

Real Madridin kelkka kääntymässä Mestarien liigassa – Diogo Jota johti Liverpoolin ilotulitusta

Suosittelemme sinulle