Hyppää sisältöön

Haloo Vimpeli tähtää paikkakunnan suurimmaksi valtuustoryhmäksi

Kansanliikkeellä on ollut valtuutettuja kahdella vaalikaudella. Haloo Vimpelillä on tällä kaudella paikkakunnan toiseksi suurin valtuustoryhmä.

Haloo Vimpeli -kansanliike tavoittelee vetovastuuta paikkakunnan kehittämisessä. Kuva: Mirva Ekman / Yle

Vimpelissä on odotettavissa mielenkiintoiset kuntavaalit keväällä. Haloo Vimpeli -liikkeen tavoitteena on voittaa vaaleissa paikkakunnan valtapuolue keskusta ja nousta näin suurimmaksi valtuustoryhmäksi.

Valtuuston nykyinen puheenjohtaja, Haloo Vimpelin valtuutettu Matti Latvala sanoo, että ilman valtuustoryhmien voimasuhteiden vaihtumista mikään ei muutu Vimpelissä.

Keskustalla on nyt yhdeksän ja Haloo Vimpelillä seitsemän valtuutettua Vimpelin valtuustossa. Näiden lisäksi Vimpelin valtuustossa on yhden tai kahden valtuutetun ryhmät perussuomalaisilla, sinisillä, vasemmistoliitolla ja kristillisdemokraateilla.

"Kunta ei voi säästää itseään hengiltä"

Haloo Vimpeli -liikkeellä on ollut valtuutettuja kahdella vaalikaudella. Liike syntyi muutoshalusta. Ryhmään liittyi kuntapoliitikkoja aina vasemmistosta kokoomukseen.

– Osalla on edelleen vanha puoluekirja tallella, mutta suurin osa liikkeen jäsenistä on nykyään sitoutumattomia, Matti Latvala kertoo.

Latvalan mukaan Haloo Vimpeli -liikettä tarvitaan edelleen samaan tarkoitukseen, mihin se perustettiinkin.

– Vimpelin talous pitää pysyä kunnossa, mutta kunta ei voi säästää itseään hengiltä. Kuka tahansa osaa supistaa, mutta nyt tarvitaan kykyä visioida, miten kuntaa kehitetään.

Kuntavaalit järjestetään 18. huhtikuuta 2021.

Suosittelemme sinulle