Hyppää sisältöön

"Emme ole tottuneet pelaamaan noin isoja ja vahvoja pelaajia vastaan" – käsipallomiesten EM-karsintaurakka alkoi tappiolla

Suomen EM-karsintaurakka jatkuu lauantaina, kun maailmanmestari Tanska saapuu Vantaalle. Kello 17 alkavaa ottelua voi jännittää suorana TV2:sta ja Yle Areenasta kello 16.45 alkaen.

Suomen käsipallomaajoukkueen päävalmentaja Ola Lindgren. Kuva: AOP
Jonne Niemeläinen

Suomen miesten käsipallomaajoukkue aloitti EM-karsinnat tappiolla. Ennakkosuosikki Pohjois-Makedonia voitti Suomen kotonaan Skopjessa luvuin 33–24 (16–10). Vaikka vakituinen arvokisakävijä Pohjois-Makedonia oli ottelussa odotetun vahva, oli Suomella ottelussa omat hetkensä.

Suomen tehopelaaja oli kymmenen maalia tehnyt Max Granlund. Suomi pelasi ottelun ilman Benjamin Helanderia ja maalitykki Nico Rönnbergiä.

Ottelu ratkesi ensimmäisellä puoliajalla, kun Suomi sortui jäähyihin ja Pohjois-Makedonia teki kuusi maalia peräkkäin.

– Se oli kova ottelu. Meillä oli hyvä alku, mutta sitten meille tuli paljon kaksiminuuttisia. Jäähyt aiheuttivat meille ongelmia. Pohjois-Makedonian viivapelaajat aiheuttivat meille paljon hankaluuksia, sillä emme ole tottuneet pelaamaan noin isoja ja vahvoja pelaajia vastaan, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren totesi tiedotteessa.

– Lisäksi tietenkin Lazarov on maailmanluokan pelaaja, Lindgren totesi viitaten 11 maalia Pohjois-Makedonialle heittäneeseen Kiril Lazaroviin.

Toisen puoliajan alussa Pohjois-Makedonia näytti karkaavan lopullisesti kasvattaen eron kahdeksaan maaliin. Lindgren otti aikalisän ja se tepsi. Suomi nousi jo viiden maalin päähän, mutta sortui pieniin virheisiin, joista kotijoukkue pääsi lopullisesti karkaamaan.

– Pääsimme pariin otteeseen kokeilemaan kavennusta neljään maaliin, mutta silloin joko menetimme pallon tai heitimme hyvästä paikasta ohi. Joka kerta, kun pääsimme lähelle, niin takaa-ajomme kariutui tyhmiin virheisiin.

– Pelimme oli vähän ylä- ja alamäkeä. Emme pystyneet pelaamaan ehjää 60-minuuttista. Se on ollut meillä pieni ongelma.

Suomen EM-karsintaurakka jatkuu lauantaina, kun maailmanmestari Tanska saapuu Vantaalle. Kello 17 alkavaa ottelua voi jännittää suorana TV2:sta ja Yle Areenasta kello 16.45 alkaen.

Lue myös:

Suomelta puuttuu kaksi huippupelaajaa, kun käsipallon EM-karsinnat alkavat – kokenut Teemu Tamminen haluaa ohittaa maailman parhaan maalivahdin

"Merkittävä menetys" – Suomen ykköspyssy Nico Rönnberg sivuun EM-karsintojen avauspeleistä

Suosittelemme sinulle