Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Svenska föreningen i Östermyra järjestää edelleen kielikylpyjä Seinäjoella

Perjantaina 6.11. vietetään ruotsalaisuuden päivää. Svenska föreningen i Östermyra ei tänä vuonna järjestä ruotsalaisuuden päivän tai Lucian päivän juhlallisuuksia koronan vuoksi.

Sinisiä ja valkokeltaisia kukkia kimpussa.
Svenska föreningen i Östermyra on Seinäjoen vanhin yhdistys. Kuva: Charlotte Vainio / Yle
Päivi Rautanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Seinäjoella toimiva Svenska föreningen i Östermyra kielikylvettää edelleen niin aikuisia kuin lapsiakin. Yhdistys on saanut viime ja tänä vuonna lisää jäseniä. Aikuiset kokoontuvat keskiviikkoiltaisin keskustelemaan ja kuulemaan esitelmiä tai esityksiä ruotsin kielellä.

Koronan vuoksi aikuisten toimintaa on tänä vuonna jonkin verran rajoitettu. Sen sijaan lasten kielikylpy toimii normaalisti neljänä päivänä viikossa.

Tänään perjantaina 6.11. vietetään vuosittaista ruotsalaisuuden päivää. Poikkeusoloista johtuen yhdistys ei järjestä tänä vuonna ruotsalaisuuden päivän ja Lucian päivän juhlallisuuksia.

– Toiminnassamme on mukana muutamia äidinkieleltään ruotsinkielisiä tai Ruotsissa asuneita. Pääosa keskiviikkoiltojen osallistujista on suomenkielisiä. Kokoontumisten kieli on ruotsi, mutta kaikki osaavat myös suomea, joten autamme siellä toinen toisiamme, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Antti Lammi.

Svenska föreningen i Östermyra on Seinäjoen vanhin yhdistys.

Suosittelemme