Hyppää sisältöön

Hauho-seura nousi puolustamaan Alvettulan koulua

Hauho-Seura muistuttaa, että Hämeenlinnaa profiloidaan lapsiystävälliseksi kaupungiksi, mutta koulun lakkauttamissuunnitelma osoittaa päinvastaisia pyrkimyksiä.

Alvettulan koulun sulkeminen sisältyy Hämeenlinnan säästötoimiin. Kuva: Mika Halme / Yle

Kotiseutuyhdistys Hauho-Seura katsoo, että Alvettulan koulua ei saa sulkea heppoisten säästötavoitteiden takia. Hauho-seura myös paheksuu sitä, ettei Alvettulan koululle ole annettu työrauhaa, vaan koulu ja kylä joutuvat taistelemaan olemassaolon oikeudesta.

Alvettulan koulu on kaikille hauholaisille tärkeä. Toimeliaan kyläkoulun tulee olla esimerkkinä koko kaupungille ja sen koulutoimelle, muistuttaa seuran puheenjohtaja Jouni Lehtonen.

– Alvettulan koulua tulee arvioida ensisijaisesti oppilaiden hyvinvoinnin kannalta. Kasvatuksellisesti koulu tarjoaa mahdollisuuksia, joista suuret kouluyksiköt voivat vain haaveilla.

Alvettulan koulussa on yhdysluokkia, joissa opitaan yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, kompromissien tekemistä ja tehtävien jakamista kullekin soveltuvalla tavalla, taitotason mukaan. Opetuksen eheyttämisellä ja yhteistoiminnallisuudella mahdollistetaan esimerkiksi kyläkoulua ympäröivän miljöön, luonnon ja yhteisön hyödyntäminen, toteaa Jouni Lehtonen Hauho-seurasta.

Suosittelemme sinulle