Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

HS: Jan Vapaavuori ei hae jatkokautta Helsingin pormestarina

Vapaavuori kertoo HS:lle tekevänsä seuraavaksi "jotain muuta".

Helsingin pormestari, puheenjohtajaehdokas Jan Vapaavuori Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaiden julkisessa kuulemistilaisuudessa Suomen Urheilumuseossa Helsingissä 21. lokakuuta 2020.
Vapaavuori valittiin Helsingin pormestariksi vuoden 2017 kuntavaalien jälkeen. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Matti Konttinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jan Vapaavuori (kok.) ei hae jatkokautta Helsingin pormestarina, kertoo Helsingin Sanomat.

– En asetu ehdolle ensi kevään kuntavaaleissa, hän sanoo lehdelle.

Vapaavuori kertoo HS:lle tekevänsä seuraavaksi "jotain muuta". Hän kertoo hoitaneensa yhteiskunnallisia tehtäviä kaksi kolmannesta työurastaan, joten viimeisen kolmanneksen hän voisi käyttää johonkin muuhun.

Vapaavuori arvelee, että työskentely yksityisellä sektorilla on hänelle jatkossa todennäköisin vaihtoehto. Hän kertoo olevansa kiinnostunut myös kansainvälisistä tehtävistä tai yrittäjyydestä.

Vapaavuori kertoo kuitenkin olevansa hakeutumassa pois politiikasta eikä ole valmistautumassa minkäänlaisiin vaaleihin.

Vapaavuori valittiin Helsingin pormestariksi vuoden 2017 kuntavaalien jälkeen. Hän oli vaaleissa maan suurin ääniharava 29 745 äänellään.

Vapaavuori oli kansanedustajana vuosina 2003–2015. Hän toimi asuntoministerinä vuosina 2007–2011 ja elinkeinoministerinä vuosina 2012–2015.

Vuosina 2015–2017 Vapaavuori toimi Euroopan investointipankin varapääjohtajana.

Lue myös:

Vapaavuoreen henkilöitynyt johtamiskohu roihahti raportista – sen tehnyt tarkastuslautakunta toppuuttelee: arvioinnissa ei käsitelty pormestarin käytöstä

"Varmaan se turhautuminen purkaantuu joskus semmoisilla tavoilla, joista itse ei voi olla ylpeä" – Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vastasi johtamiskritiikkiin A-studiossa

Suosittelemme