Hyppää sisältöön

Roglic sai hyvityksen karmaisevalle Tour-pettymykselleen – uusi Espanjan ympäriajon voittonsa

Primoz Roglic kruunattiin jälleen maantiepyöräilyn Espanjan ympäriajon kuninkaaksi. 

Primoz Roglic
Primoz Roglic voitti jo toisen kerran peräkkäin Espanjan ympäriajon. Kuva: Lehtikuva / AFP
Anu Karttunen

Slovenialainen Primoz Roglic sai hyvityksen Ranskan ympäriajon pettymykselleen, kun hänet kruunattiin jo toisen kerran peräkkäin Espanjan ympäriajon valtiaaksi. Jumbo-Visma-tallin polkija saapui 18. etapilla maaliin pääjoukon mukana.

Voitto oli 31-vuotiaalle entiselle mäkihyppääjälle maukas, sillä hän menetti syyskuussa Tourin voiton viime hetkillä. Roglic johti tuolloin kisaa 11 päivän ajan, mutta joutui antautumaan maanmiehelleen Tadej Pogacarille viimeistä edellisenä päivänä.

Nyt Roglic pystyi pitämään entisen Italian ympäriajon voittajan Richard Carapazin takanaan, vaikka lauantaina ecuadorilainen yrittikin hyökätä etapin viimeisessä nousussa. Ineos-Grenadiers-tallin ajaja pystyi kuitenkin kaventamaan eroa ainoastaan 45 sekunnista 24 sekuntiin. Ympäriajon kolmanneksi sijoittui EF Pro Cycling -tallin brittipolkija Hugh Carthy.

– Mitä enemmän voittaa, sitä enemmän siitä oppii nauttimaan, mutta kyse on aina erilaisesta tarinasta ja erilaisesta kilpailusta, eikä niitä voi verrata toisiinsa, Roglic sanoi.

– Minulla on vielä muutamia tavoitteita, jotka haluan saavuttaa urallani. Tämä antaa minulle valtavasti motivaatiota tuleville vuosille.

Vueltan viimeinen etappi oli sprinttereiden juhlaa, sillä Madridiin päättynyt 139,6 kilometrin matka oli tasamaata. Massakiri päättyi saksalaisen Pascal Ackermannin voittoon. Hän kukisti Irlannin Sam Bennettin maalikamerakuvan perusteella.

Roglic voitti tämän vuoden Espanjan ympäriajossa neljä etappia, kun viime vuonna hän voitti yhden etapin. Kokonaiskilpailun lisäksi slovenialainen voitti pistekilpailun. Hänestä tuli ensimmäinen ajaja, joka on voittanut sekä kokonaiskilpailun että pistekilpailun kahtena vuotena peräkkäin.

18. ETAPPI, 139,6 KM

1. Pascal Ackermann GER 3.28.13

2. Sam Bennett IRE sama aika

3. Max Kanter GER sama aika

4. Jasper Philipsen BEL sama aika

5. Jasha Sütterlin GER sama aika

6. Emmanuel Morin FRA sama aika

TILANNE 18/18 ETAPIN JÄLKEEN

1. Primoz Roglic SLO 72.46.12

2. Richard Carapaz ECU + 0.24

3. Hugh Carthy ENG + 1.15

4. Daniel Martin IRE + 2.43

5. Enric Mas ESP + 3.36

6. Wout Poels NED + 7.16

7. David De La Cruz ESP + 7.35

8. David Gaudu FRA + 7.45

Lue myös:

Roglic piti pintansa pilvien korkeudessa, Espanjan ympäriajon voitto 139 kilometrin päässä

Mestaruutta puolustava Roglic palasi Espanjan ympäriajon kärkeen

Suosittelemme sinulle