Hyppää sisältöön

KOVA Esports ja Järviseudun ammatti-instituutti aloittavat yhteistyön: vastuullisen kilpapelaamisen opintolinja ja peliopintoihin tukea Counter Striken huipulta

KOVA Akatemia nostaa E-urheilun opetusta uudelle tasolle Etelä-Pohjanmaalla.

Kuva: Järviseudun ammatti-instituutti Jami

Etelä-Pohjanmaalla toimiva Järviseudun ammatti-instituutti Jami aloittaa yhteistyön e-urheiluorganisaatio KOVAn kanssa ja avaa Suomen ensimmäisen vastuulliseen kilpapelaamiseen keskittyvän opintolinjan.

Vuonna 2019 perustettu KOVA Esports on tällä hetkellä yksi Suomen menestyksekkäimmistä ammattilaisjoukkueista ja kilpailee kärkisijoilla suositussa CS:GO -pelissä (Counter Strike: Global Offensive). Joukkue sijoittui pelissä tänä vuonna Elisa Finnish Championship -turnauksen toiseksi.

Yhteistyön myötä Jamin kilpapelaamisen opetussuunnitelmassa korostuu vastuullinen joukkuepeli. Kursseilla tarjotaan oppia muun muassa elämänhallintaan, ravitsemustietoon ja etiikkaan.

Opintokokonaisuudet jakautuvat kilpapelaamiseen, esport -liiketoimintaan sekä tiimin johtamiseen.

Kilpapelaamisen koulutustarjonta runsastunut

Peliorganisaatioiden ja koulujen välinen yhteistyö on vielä uutta. Yhteistyöllä halutaan lisätä Jamin pelikoulutuksen vetovoimaa, sillä pelialan koulutusta on tarjolla yhä enemmän ja lupaavista pelaajista käytännössään kilpaillaan oppilaitosten välillä.

Esports koulutusta on tällä hetkellä tarjolla eri puolilla Suomea sekä keskiasteella että ammattikorkeakoulutasolla.

Jami oli ensimmäinen esports -opintoja tarjoava oppilaitos Etelä-Pohjanmaalla. Linja aloitti viime vuoden syyskuussa ja kevään yhteishaussa opintolinjalle otettiin 20 opiskelijaa. Opetus on laajentunut myös Vimpelin ja Alajärven lukiohin tänä syksynä.

Järviseudun ammatti-instituutin pelilinja teki aiemmin yhteistyötä Vimpelin Vedon Esports toiminnan kanssa.

Tällä viikolla 9-15.11 vietetään kansallista peliviikkoa.

Lue myös:

Oppilaitos yhdisti e-urheilun liiketalouden opintoihin ja tarjoaa nyt urapolun tulevaisuuden ammattilaisille – "Saan kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla"

Pikkukylän eSports-joukkue treenaa valmentajien johdolla turnauksiin – Haaveena ammattilaisten rahakkaat kilpakentät

Suosittelemme sinulle