Hyppää sisältöön

Suomen koripallotähti Awak Kuier joutui ihmeellisen sekamelskan keskelle – karanteenissa EM-karsintakuplassa

Awak Kuierille tehtiin ensiksi Italiassa vääränlainen koronatesti. Portugalissa EM-karsintakuplassa on puolestaan odotettu testitulosta yli vuorokausi.

Awak Kuier on mielenkiintoisessa tilanteessa Portugalissa. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP
Roope Visuri

Suomen nuori koripallotähti Awak Kuier on Portugalissa EM-karsintojen kynnyksellä keskellä melkoista sekamelskaa. Kaikki muut kolmetoista Suomen pelaajaa ovat joukkueen vahvuudessa, mutta Kuier on muusta joukkueesta erossa karanteenissa.

– Italiassa otettiin ensiksi vääräntyyppisiä testejä. Sitten otettiin oikea testi, josta tuli negatiivinen tulos. Täällä Portugalissa otettiin eilen aamulla seuraava testi, jota nyt odotetaan, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen selvittää.

– Testitulos luvattiin kuudessa tunnissa, mutta nyt testistä on jo 26 tuntia.

Suomi pelaa EM-karsintoja tällä viikolla Portugalissa niin sanotussa kuplassa. Joukkue kohtaa Lissabonin läheisyydessä Odivelasissa torstaina Ukrainan ja lauantaina Portugalin. Joukkueiden testaaminen kuplassa on laajamittaista. Kaikki Suomen joukkueen jäsenet mukaan lukien Kuier testataan uudelleen tänään ja myös vielä ylihuomenna.

– Joka päivä mitataan myös kuume, kun mennään hallille, Salminen avaa.

Kuierin epävarma tilanne vaikuttaa luonnollisesti myös maajoukkueen tilanteeseen ennen karsintoja. Päävalmentaja myöntää, että tilanne on hankala, vaikka Kuierilla ei olekaan mitään oireita ja myös yksi negatiivinen testitulos alla.

– Jokainen ymmärtää, että Awak on kohtalaisen tärkeä pelaaja meille. Ennen kuin voimme lyödä lopullisesti suunnitelmia ja taktiikoita lukkoon, olisi kiva tietää, pelaako Awak vai ei, Salminen toteaa.

– Meillä on peruspaketti kasassa, mutta puhutaan isoista asioista. Juttelimme esimerkiksi palaverissa hyökkäyspelistämme paikkapuolustusta vastaan. On todella iso asia siinä, onko Awak mukana vai ei.

Suomen joukkueen seuraavat harjoitukset ovat iltapäivällä neljän jälkeen. Salminen toivoo, että Kuier saataisiin niihin harjoituksiin joukkueen mukaan.

– Henkilökuntamme on tehnyt ihan mielettömän työn. He ovat istuneet kokouksissa ja selvittäneet asioita. Kaikki muut asiat ovat selvinneet toistaiseksi, kuten hankalat matkustamiset, mutta tämä yksi testitulos pitäisi saada ennen kuin päästään oikeasti eteenpäin, Salminen sanoo.

Kuier odottaa innolla pääsevänsä täysillä maajoukkueen mukaan. Hän naureskeli, että karanteenissa on ollut tylsää.

– Kyllä tämä on vähän stressaavaa. Mutta loppujen lopuksi asialle ei voi mitään, Kuier sanoi.

Suomi kohtaa torstaina 12.11. Ukrainan kello 17. Ottelusta nähdään suora lähetys Yle Areenassa kello 17 ja kooste TV2:ssa kello 18.55. Lauantain 14.11. Portugali-ottelu kello 23 alkaen suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lue lisää:

Suomalainen koripallokuningatar aloittanut lupaavasti Italian huippusarjassa – Awak Kuier ymmärsi nopeasti, ettei luvassa ole yhtään helppoa peliä

Suomen koripallonaistenkin EM-karsintapelit viedään "kupliin"

Vielä kaksi vuotta sitten Suomi hävisi Latvialle 50 pisteellä, nyt sama maa taipui Susiladiesille kahdesti: "Joukkueella on helpottunut, vapautunut ja iloinen fiilis"

Suosittelemme sinulle