Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Huuhkajien ensikertalaiset Forss ja Valakari odottavat innolla maailmanmestarin kohtaamista: "Emme mene kentälle pelkäämään"

Suomi kohtaa keskiviikkona hallitsevan maailmanmestarin Ranskan.

Marcus Forss
Marcus Forss valittiin ensimmäistä kertaa Huuhkajien ryhmään. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueella on edessään tiukka kolmen ottelun rypistys. Huuhkajat kohtaa keskiviikkona harjoitusottelussa hallitsevan maailmanmestarin Ranskan, sunnuntaina Kansojen liigassa Bulgarian ja vielä ensi viikon keskiviikkona Walesin.

Hyökkääjä Marcus Forss sai ensimmäistä kertaa odotetun kutsun Huuhkajiin. 21-vuotias Forss on ollut mainiossa maalivireessä Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestaruussarjassa. Liigamaaleja on syntynyt neljä, vaikka peliminuutteja ei ole kertynyt kovinkaan paljon. Myös liigacupissa Forss on onnistunut kahdesti.

Brentfordin ykköshyökkääjä on toistaiseksi ollut Ivan Toney, jolla liigamaaleja on jo kymmenen.

– Olemme molemmat aloittaneet kauden todella hyvin. Tällä hetkellä tilanne on se, että toinen pelaa ja toinen on vaihdossa. Pelejä on tulossa paljon, ja tilanne voi muuttua. Olemme testanneet myös kahden kärjen systeemiä.

Maajoukkuekutsu sai Forssin innostumaan.

– Fiilikset ovat todella hyvät, kun pääsin joukkueeseen. Odotan innolla Ranskan kohtaamista ja kahta muutakin ottelua. Saan näyttää mitä osaan ja nähdään missä joukkue menee.

Forss ei omien sanojensa mukaan ollut vielä tiistai-iltapäivään mennessä keskustellut valmennusjohdon kanssa omasta roolistaan. Edessä on kuitenkin kolme ottelua, joten peliaikaa luulisi riittävän kaikille.

– On suuri kunnia meille, että Ranska haluaa pelata meitä vastaan. Se kertoo Suomen noususta, siitä kuinka hyvin olemme pelanneet. Emme mene kentälle pelkäämään. Menemme pelaamaan omaa peliämme.

Pelaako Marcus Forss ensi kesänä EM-kisoissa?

– Se riippuu siitä, miten pelaan seurajoukkueessa. Jos jatkan samalla tavalla, niin miksi ei.

Samalla tavalla Forss suhtautuu unelmaansa eli pelaamiseen Valioliigassa. Jos kehitys jatkuu, hän pitää sitä täysin mahdollisena.

Valakari ei ota paineita EM-kisapaikasta

Keskikenttäpelaaja Onni Valakari on Forssin kanssa samanikäinen eli 21-vuotias. Kyproksen liigan Pafos FC:ssä pelaava Valakari valittiin myös ensimmäistä kertaa miesten maajoukkueeseen.

– On kunnia olla täällä. Kiva päästä osaksi joukkuetta. Toivottavasti pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuetta.

Pafoksessa Valakarin seurakaverina pelaa maajoukkueen pitkäaikainen toppari Paulus Arajuuri. Valakarin mukaan Suomessa ei täysin ymmärretä, kuinka kova liiga Kyproksella on.

– Eurooppa-liigan lohkovaiheessa on yksi kyproslainen joukkue. Karsinnoissa oli monta joukkuetta, jotka pääsivät pitkälle.

Valakari ei lähde spekuloimaan EM-kisoilla.

– Suomella on todella hyviä pelaajia, jotka pelaavat kovissa sarjoissa. Se on vain hyvä asia. En ota mitään paineita, että on pakko päästä EM-kisoihin. En voi vaikuttaa siihen. Nautin jokaisesta mahdollisuudesta, jonka saan.

Lue myös:

Huuhkajien vastustaja Wales saa sittenkin tähtipelaajansa Gareth Balen maaotteluihin

Huuhkajiin yksi muutos: Pirinen korvaa Raitalan

Suosittelemme