Hyppää sisältöön

Kouvolalaislähtöinen taikuri Aatu Itkonen sai kolmeksi päiväksi patsaan Helsingin keskustaan – kunnianosoitus rohkeasta yrittäjyydestä

Kolmesta yrittäjästä veistetty teos on näkyvillä Helsingin Kansalaistorilla kolmen päivän ajan.

Aatu Itkonen näyttää ilmapallotemppua lapselle Kouvolan Manskilla. Arkistokuva elokuulta 2019. Kuva: Tiina Karppi / Yle

Kouvolalaislähtöinen taikuri ja esiintyjä Aatu Itkonen on saanut väliaikaisen näköispatsaan Helsingin Kansalaistorille. Maanantaina paikalle tuotu viisimetrinen patsas seisoo Kansalaistorilla vielä keskiviikon ajan kunnianosoituksena itsenäisesti yrittäville suomalaisille.

Itkosesta ja kahdesta muusta yrittäjästä tehty veistos on osa kevytyrittäjyyspalvelu Ukko.fi:n laajempaa kampanjaa, jolla halutaan nostaa esille itsenäisten yrittäjien asemaa Suomessa. Aatu Itkonen uskoo päässeensä mukaan veistokseen, koska edustaa nuorta ja rohkeaa yrittäjyyttä.

– Olen ollut kevytyrittäjä vuosien ajan ja rohkeasti vienyt omaa unelmaani eteenpäin 13-vuotiaasta saakka. Minulle soitettiin ja kysyttiin, haluanko olla mukana jakamassa omaa tarinaani tällaisella tavalla ja lähdin ehdottomasti mukaan, Itkonen kuvailee.

Kaksi muuta veistokseen kuvattua yrittäjää ovat tapahtumayrittäjä Tiina Jakobsson ja tubettaja Risto Viitanen. Torstaina teos siirretään Helsingin Ruoholahteen, Ukko.fi:n toimitiloihin.

Suosittelemme sinulle