Hyppää sisältöön

Paikallislehtiä ryhmittyy saman kustannusyhtiön alle

Ylä-Karjalan, Lieksan Lehden, Pogostan Sanomien ja Parikkalan-Rautjärven Sanomien kustannusyhtiöt fuusioituvat Pohjois-Karjalan Paikallislehdet Osakeyhtiöön. Yhtiöissä käydään yt-neuvottelut.

Toimiston ikkuna.
Lieksan Lehteä kustantava Oy on yksi fuusiossa mukana olevista yhtiöistä. Kuva: Petri Lassheikki / Yle
Tarja Laitinen

Iso joukko maakunnan paikallislehtiä keskittyy yhden ja saman yhtiön alle.

Outokummun Seutua ja Enon ja Kontiolahden paikallislehteä Pielisjokiseutua kustantavan Pohjois-Karjalan Paikallislehdet Oy:n alle fuusioituu neljä muuta kustannusyhtiötä.

Niiden paikallislehtiä ovat Nurmeksen paikallislehti Ylä-Karjala, Lieksan Lehti, Ilomantsin Pogostan Sanomat ja Etelä-Karjalassa ilmestyvä Parikkalan-Rautjärven Sanomat.

Fuusio toteutuu ensi vuoden huhtikuussa.

Yhdistyvissä yhtiöissä työskentelee yli kolmekymmentä ihmistä.

Yhtiöissä käydään marras-joulukuun aikana yhteistoimintaneuvottelut. Mahdolliset henkilöstövaikutukset koskevat enintään neljää ihmistä.

Fuusiolla haetaan voimaa muun muassa mediamyyntiin, ja yhteisiä hyötyjä paikallislehtien digitalisoitumiseen.

Pohjois-Karjalan Paikallislehdet Oy:n toimitusjohtajana jatkaa Esa Nevalainen, joka on toiminut myös Outokummun Seudun päätoimittajana. Outokummun paikallislehdelle haetaan lähitulevaisuudessa uusi päätoimittaja.

Pohjois-Karjalan Paikallislehdet Oy on osa Punamusta Media Oyj:tä. Sen omistuksessa on myös sanomalehti Karjalainen ja kaupunkilehti Karjalan Heili, joiden kustannusyhtiöt jatkavat toimintaansa ennallaan.

Suosittelemme sinulle