Hyppää sisältöön

WWF avasi netissä suoran lähetyksen metsälintujen talviruokintapaikalta

Vanhaan suojeltuun metsään Etelä-Karjalassa sijoitetun kameran edessä voi nähdä uhanalaisia töyhtö- ja hömötiaisia.

Pähkinänakkeli WWF:n Luontoliven uusimmassa lähetyksessä, jossa katsoja pääsee seuraamaan lintujen talviruokintaa vanhassa, suojellussa metsässä.
Pähkinänakkeli WWF:n Luontoliven uusimmassa lähetyksessä, jossa katsoja pääsee seuraamaan lintujen talviruokintaa vanhassa, suojellussa metsässä. Kuva: Hannu Siitonen / WWF Luontolive
STT

Ympäristöjärjestö WWF on avannut verkossa seurattavan suoran Luontolive-lähetyksen metsälintujen talviruokintapaikalta. Lintujen ruokailua pääsee seuraamaan tästä aamusta lähtien Luontoliven verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Vanhaan suojeltuun metsään Etelä-Karjalassa jo toista kertaa sijoitetun kameran edessä voi nähdä talitiaisten ja närhien ohella uhanalaisia töyhtö- ja hömötiaisia sekä hyvällä onnella valkoselkätikan.

– Suurin uhka nopeasti uhanalaistuneille hömö- ja töyhtötiaiselle ovat hakkuut ja metsien yksipuolistuminen. Talousmetsästä ei esimerkiksi hömötiaiselle löydy läheskään yhtä hyvin talviravintoa kuin vanhoista luonnonmetsistä, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen kertoo tiedotteessa.

Metsänsä Metso-ohjelman kautta suojelleen Hannu Siitosen mukaan kameran edustalla käy suhina.

– Suuri osa ihmisistä ei edes tiedä, millainen on vanha metsä. Tässä kamerassa näkee juuri tällaista monimuotoista metsää ja vanhan metsän lajeja, kuten hömötiaisia, Siitonen sanoo tiedotteessa.

Tällä kertaa lähetyksessä on mukana myös ääni. WWF:n mukaan sen Luontolive-verkkolähetyksiä on katsottu viimeisen kolmen vuoden aikana lähes 12 miljoonaa kertaa. Lähetyksissä ovat esiintyneet muun muassa kyykäärmeet ja sääkset.

Suosittelemme sinulle