Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain hallinto lykkää videopalvelu Tiktokin latauskieltoa Yhdysvalloissa

Latauskieltoa lykätään siihen asti, kunnes Tiktokia koskevat oikeustoimet ovat ratkenneet.

Kuvituskuva. Kuva: AOP

Yhdysvaltain hallinto ilmoitti torstaina, että sosiaalisen median palvelun Tiktokin latauskieltoa lykätään toistaiseksi.

Yhdysvaltain kauppaministeriö sanoo, että kieltoa lykätään siihen asti, kunnes Tiktokia koskevat oikeustoimet ovat edenneet tai ratkenneet.

Maan oikeusministeriö sanoo jättäneensä vetoomuksen liittovaltion tuomarin lokakuun lopulla tekemään päätökseen, joka esti Trumpin hallintoa asettamasta rajoituksia kiinalaisomisteiselle Tiktokille. Sovelluksen latauskiellon oli määrä astua voimaan Yhdysvalloissa torstaina.

Liittovaltion tuomari jäädytti kertaalleen jo syyskuun lopulla presidentti Donald Trumpin edistämän Tiktok-latauskiellon. Tuolloin tuomari päätti asiasta vain muutamia tunteja ennen kuin kiellon oli määrä astua voimaan.

Yhdysvallat on perustellut Tiktokia koskevia rajoituksiaan kansallisella turvallisuudella, sillä se on epäillyt Kiinan hallinnon vakoilevan esimerkiksi Yhdysvaltain teollisuutta sovelluksen avulla.

Yhdysvaltain hallinto on myös epäillyt, että Tiktokin omistava ByteDance-yhtiö tekee yhteistyötä Kiinan viranomaisten kanssa. Yhtiö on kiistänyt väitteet.

Yhdysvaltain ja Kiinan Tiktok-nokittelussa on kuitenkin kyse myös politiikasta. Tiktok-kiista on linjassa presidentti Trumpin yrityksissä haastaa Kiinan taloutta ja yrityksiä.

Bytedance on käynyt neuvotteluja usean yhdysvaltalaisen yhtiön kanssa Tiktokin Yhdysvaltojen toimintojen siirtämisestä uuden omistajan alle.

Yhdysvalloissa Tiktok-videpalvelulla on noin 100 miljoonaa käyttäjää.

Aiheesta lisää:

Liittovaltion tuomari esti Trumpin hallinnon ajaman Tiktok-latauskiellon Yhdysvalloissa

Aikuisviihdettä, itsetuhoisuutta ja hyväksikäyttöä – Tiktok on poistanut tänä vuonna jo 104 miljoonaa sääntöjen vastaista videota

Mitä minun Tiktokilleni tapahtuu? Tässä lyhyet vastaukset neljään kysymykseen liittyen Yhdysvaltain Tiktok-rajoituksiin

Trump antoi siunauksensa Tiktok-sopimukselle – "Siitä tulee fantastinen"

Suosittelemme sinulle