Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lunawoodin toiminta jatkuu keskeytyksettä tulipalosta huolimatta Kaskisissa – palon syttymissyytä selvitetään

Lunawood myös laajentaa tuotantoaan parhaillaan Kaskisissa. Työpaikkoja on luvassa lisää.

Blåljus från brandbilar blinkar i mörkret.
Tuli nieli Lunawoodin lämpökäsittelytehtaan rimoituslaitoksen torstai-illalla Kaskisissa. Kuva: Juho Teir / Yle
Päivi Rautanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tuotanto Lunawoodin Kaskisten tehtaalla jatkuu normaalisti, vaikka tulipalo tuhosi torstai-illalla lämpökäsittelytehtaan rimoituslaitoksen.

Toimitusjohtaja Arto Halosen mukaan lämpökäsittely ja paketointi ovat jo käynnissä. Kaskisten varastossa on lisäksi puolentoista viikon rimapaketit valmiina.

– Tuotanto pyritään palauttamaan välittömästi normaalille tasolle. Oikeastaan jo torstai-illalla prosessit toimivat Kaskisissa. Ryhdymme välittömästi selvittämään väliaikaisen rimoituksen mahdollisuuksia.

Syttymissyy mysteeri

Halosen mukaan tulipalon syttymissyy on tällä hetkellä täysin mysteeri. Syytä selvitellään.

– Tämä on poikkeuksellista. Rimoituslaitos toimi yhdessä vuorossa. Se oli ollut käyttämättä jo neljä tuntia, kun laitosmies huomasi iltakuuden jälkeen kierroksellaan savun.

Halosen mukaan tehdasalueen muut tuotantotilat eivät olleet vaarassa syttyä.

Lunawood on kärsinyt tulipaloista aiemminkin. Tänä vuonna syyskuussa ja vuonna 2017 tulipalot syttyivät Lunawoodin Iisalmen tehtaalla.

Laajennustyöt käynnissä

Lunawoodin Kaskisten tehtaalla työskentelee parisenkymmentä henkilöä, mutta lähiaikoina työtä on luvassa lisää ainakin viidelle henkilölle. Lunawood nimittäin laajentaa parhaillaan tuotantoaan Kaskisissa, minne rakennetaan uusi lämpökäsittelyuuni.

– Kapasiteettimme nousee 17 000 kuutiota vuodessa ja palkkaamme neljä työntekijää lisää. Myös tuotantopäällikköä ollaan rekrytoimassa.

Lämpöpuutuotteita valmistava Lunawood aloitti toimintansa Kaskisissa reilut neljä vuotta sitten Metsäwoodin entisissä tiloissa.

Lunawoodilla on Kaskisten ja Iisalmen lisäksi tehdas myös Joensuussa. Pääkonttori sijaitsee Lahdessa.

Suosittelemme sinulle