Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Huuhkajat ei hätkähtänyt ranskalaispelaajan koronatartuntaa – Arajuuri kehui seurakaverinsa Valakarin työntekoa: "Onnistuminen meni oikealle kaverille"

Suomi kohtaa Kansojen liigassa Bulgarian sunnuntaina.

Paulus Arajuuri
Paulus Arajuuri tuli vaihdosta kentälle Ranska-ottelussa. Kuva: Getty Images
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Ranskan jalkapallomaajoukkueen pelaajalla Wissam Ben Yedderillä todettiin torstaina koronavirustartunta. Ben Yedder pelasi keskiviikkona Suomea vastaan 57 minuuttia, kun Huuhkajat otti sensaatiomaisen voiton maailmanmestareista.

Sunnuntaina Bulgarian kohtaavassa Huuhkaja-ryhmässä tieto ranskalaisen koronatartunnasta ei aiheuttanut sen suurempaa huolestumista.

– Maailmantilanne on sellainen, että tähän alkaa jo tottumaan. Omassa sarjassakin on tullut vastaavia. Ei auta ruveta pelkäämään. Teemme kaikkia asiat huolellisesti ja noudatamme protokollia, Huuhkajien luottotoppari Paulus Arajuuri sanoi maajoukkueen etäkokouksena totetutetussa tiedotustilaisuudessa maski kasvoillaan.

– Onneksi olemme olleet kaikki negatiivisia toistaiseksi. Teemme kaiken niin huolellisesti kuin pystymme, puolustaja Jere Uronen komppasi.

Belgian Genkissä pelaava Uronen korosti pelaajien vastuuta myös henkilökohtaisessa elämässään.

– Oma elämä futiksen ulkopuolella on aika olematonta. Belgiassa samassa rakennuksessa minun kanssani asuu paljon vanhempia ihmisiä. Meitä testataan kaksi kertaa viikossa, mutta se on kunnioitusta muita ihmisiä kohtaan, että pidetään muuta turvassa. Jos kaikki ottavat vastuuta ja tekevät parhaansa, ei pitäisi olla isompaa ongelmaa.

Huuhkajat matkusti torstaina Sofiaan, jossa joukkue testattiin perjantaiaamuna. Joukkue olisi testattu joka tapauksessa ja pelaajia testataan tiiviiseen tahtiin koko ajan.

"Onni on painanut tosi kovaa hommia ja ansaitsee kaiken hehkutuksen"

Arajuuren seurakaveri Onni Valakari teki upean maaotteludebyytin, jonka kruunasi hieno maali Ranskan verkkoon. Arajuuri ja Valakari pelaavat Kyproksen liigan Pafoksessa.

– Onnistuminen meni oikealle kaverille. Onni on painanut todella kovaa hommia ja ansaitsee kaiken hehkutuksen. Olen seurannut ylpeänä vierestä. Hän tuli hyvin sisään Pafoksessa ja on pelannut hyvän kauden, Arajuuri sanoi.

Joukkue ei juhlinut sen enempää sensaatiomaisen Ranska-ottelun jälkeen, koska kaksi tärkeää ottelua on edessä. Tunnelma oli kuitenkin hieno ja hymy herkässä illallisella.

– Aika moni meistä rankkaa voiton tosi korkealle, ystävyysottelu tai ei. Futis on aina samaa ja kaikki haluavat aina voittaa.

Suomi kohtaa siis sunnuntaina Kansojen liigassa Bulgarian. Viime syksynä Huuhkajat voitti kotiottelunsa 2–0, mutta Arajuuri odottaa kovaa peliä.

– Bulgaria on ehkä aavistuksen ailahteleva joukkue, mutta parhaimmillaan heidän tasonsa on todella korkealla. Kotipeli ei ollut missään nimessä helppo ja varmasti he tulevat kotiottelussaan laittamaan vielä enemmän painetta. Mutta meillä on kova itseluottamus, pysytään nöyrinä ja tehdään omat hommat hyvin, niin uskotaan siihen, että saamme kolme pistettä.

Lue myös:

Huuhkajia vastaan pelanneella ranskalaishyökkääjällä koronavirustartunta – Suomen joukkue testataan joka tapauksessa

Loukkaantunut Leo Väisänen sivuun tärkeistä Kansojen liigan otteluista – huippupelin pelannut Onni Valakari jatkaa Huuhkajien matkassa

Kommentti: Huuhkajien uudet ratkaisijat nousivat kansainväliseen valokeilaan ottelussa, jota ei olisi edes pitänyt pelata

Huuhkajat otti sensaatiomaisen voiton Ranskasta! Ensikertalaiset Forss ja Valakari nousivat ratkaisijoiksi Pariisissa

Suosittelemme