Hyppää sisältöön

Istanbulin vaiheikkaan aika-ajon jälkipyykki jatkuu: tallikaverin pyörähdys voi pudottaa Strollin vielä paalupaikalta – Hamilton kirosi rataa surkeimmaksi, jolla on koskaan ajanut

Racing Pointin Lance Stroll saattaa vielä menettää uransa ensimmäisen paalupaikan, sillä hän ei hidastanut keltaisten lippujen aikana.

Lance Stroll joutuu tuomariston kuultavaksi Istanbulissa. Kuva: XPB/Getty Images

Racing Pointin Lance Stroll saattaa vielä menettää uransa ensimmäisen paalupaikan, kertoo Autosport-sivusto (siirryt toiseen palveluun).

Stroll puristi paalupaikalle hyvin vaiheikkaassa Istanbulin aika-ajossa. Nyt hänen nopein kierroksensa on kuitenkin tutkinnassa. Strollin tallikaveri Sergio Perez pyörähti aivan viimeisen osion loppuvaiheilla ja aiheutti hetkellisesti keltaiset liput. Kanadalaiskuksi Stroll oli tuolloin nopeimmalla kierroksellaan, eikä ensitulkinnan mukaan hidastanut tarpeeksi seitsemänteen mutkaan.

Tuomariston raportin mukaan keltaiset liput näkyivät seitsemännessä mutkassa, kun Stroll saapui siihen. Kanadalaiselle kerrottiin myös tiimiradiossa lipuista. Tiimiradiossa tulkinta kuitenkin oli, että kyseessä oli vain yksi keltainen lippu ja Strollin käskettiin jatkaa paalupaikan metsästystä hidastamatta.

F1:ssä annetaan tavallisesti kolmen lähtöruudun rangaistus, mikäli kuljettaja ei hidasta keltaisten lippujen aikana. Jos Stroll saa rangaistuksen, nousisi Red Bullin Max Verstappen paalupaikalle ja Perez kakkosruutuun.

"Yksi epämiellyttävimmistä kokemuksistani aika-ajoissa"

Istanbulin aika-ajon yllätyksiin voi lukea myös sen, ettei Mercedes löytänyt lauantainakaan keinoja kärkitaistoon liukkaalla radalla. MM-sarjaa johtava Lewis Hamilton jäi aika-ajossa kuudenneksi ja Valtteri Bottas yhdeksänneksi.

– Tämä oli ehdottomasti yksi epämiellyttävimmistä kokemuksistani aika-ajoissa, ellei epämiellyttävin, britti kommentoi Autosportille (siirryt toiseen palveluun).

Hamilton kauhisteli jo harjoituksissa Istanbulin radan liukkautta. Radan pinta uusittiin hiljattain ja se on ollut läpi viikonlopun hyvin liukas. Aika-ajossa lisähaastetta toivat vielä viileä keli ja rankka vesisade session alkuvaiheilla.

– Radanpinta on huonoin, jonka olen koskaan kokenut minään kilpailuvuonnani. Kun ottaa huomioon, kuinka paljon meillä on downforcea autossa, on tämä tosi haastavaa. Märkä keli teki asioista vielä vaikeampaa, Hamilton sanoi aika-ajon jälkeen.

Britti voi varmistaa sunnuntaina seitsemännen maailmanmestaruutensa, mikäli Bottas ei onnistu nappaamaan vähintään kahdeksaa pistettä enemmän kuin tallikaverinsa.

Vaikka Hamilton oli tyytyväinen kuudenteen lähtöruutuunsa vaikean päivän jälkeen, hän ei osannut sanoa, mitä odottaa sunnuntailta.

– Jos on kuivaa, en tiedä, miltä auto tuntuu huomenna. Jos on märkää, tiedän, että auto tuntuu yhtä kamalalta kuin tänään. Mutta pitää mennä sillä mitä on. Olemme kaikki samassa veneessä, kaikilla on vaikeuksia.

Lue myös:

Lance Stroll paalupaikalle Turkissa dramaattisten vaiheiden jälkeen – Mercedeksillä vaisu päivä, Räikkönen peräti kahdeksas

Stroll nousi sensaatiomaisesti paalupaikalle, Räikkönen pesi Bottaksen – näin Istanbulin aika-ajo eteni

Sade sotki Turkin kolmannet F1-harjoitukset täysin – kuljettajat pyörähtelivät ja vetäytyivät varikolle, Hamilton hämmentyi olosuhteista: "Shokeeraavaa"

Turkin "jäärata" vihastutti monia F1-kuskeja – Valtteri Bottas oli toista mieltä: "Nautin kovasti"

Suosittelemme sinulle