Hyppää sisältöön

Huuhkajat löi Bulgarian trillerissä! Pukki osui pitkästä aikaa maajoukkuepaidassa ja Hradecky torjui rangaistuspotkun

Suomi kaatoi Bulgarian Sofiassa 2–1. Kansojen liigan lohkovoitto ratkeaa keskiviikkona Cardiffissa.

Teemu Pukki katkaisi kuivan kautensa maajoukkuepaidassa. Kuva: EPA
Jussi Vainikka

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue voitti Bulgarian 2–1 Kansojen liigan ottelussa Sofiassa. Huuhkajien maaleista vastasivat ensimmäisellä puoliajalla Teemu Pukki ja Robin Lod.

Huuhkajat sai otteluun todellisen unelma-alun, kun Robert Taylor vapautti Pukin läpiajoon seitsemännellä minuutilla. Pukki viimeisteli varmasti ja teki ensimmäisen maajoukkuemaalinsa lähes vuoteen.

Huuhkajien toinen osuma syntyi ensimmäisen jakson lisäajalla. Lod syötti Pukin maalipaikkaan ja pääsi itse tällämään paluupallosta pelivälineen verkkoon.

Tunnin pelin kohdalla kapteeni Tim Sparv rikkoi Dominik Yankovia ja aiheutti Bulgarialle rangaistuspotkun. Lukas Hradecky torjui kuitenkin Galin Ivanovin yrityksen upeasti vasemmasta alanurkasta. Sparv sai tilanteesta varoituksen ja samalla pelikieltoa keskiviikon Wales-otteluun.

67. minuutin kohdalla Bulgaria sai toisen rangaistuspotkun, kun pallo osui Paulus Arajuuren käteen. Hradecky aavisti jälleen oikein, mutta Dimitar Ilievin tarkka laukaus painui verkkoon. Bulgarian kiri jäi vaisuksi eikä vaarallisia maalipaikkoja enää syntynyt. Huuhkajille voitto oli neljäs perättäinen.

– Aikamoinen trilleri. Bulgaria pelasi hyvän pelin tänään ja teki meidän pelaamisestamme hankalaa aggressiivisella prässillä ja yksilötaidolla. Hyvin joukkue kesti ja ansaitsimme itsellemme hienot asemat kamppailuun lohkon voitosta, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi Yle Urheilulle puhelimitse.

– Vaikea peli. Sanoisin, että heikoin pelimme viime aikoina. Saimme kairattua voiton, ja se kertoo tämän joukkueen luonteesta. Teemme hyvää duunia ja saamme tuloksia, vaikka on vaikeampaakin, Pukki puolestaan sanoi V Sportin tv-haastattelussa.

Huuhkajille tuli myös jobinpostia, kun Joel Pohjanpalo loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla. Vasil Bozhikov taklasi rajusti Pohjanpaloa, jonka nilkka vääntyi ikävän näköisesti. Tuskasta irvistänyt Pohjanpalo joutui jättämään kentän ja tilalle juoksi Marcus Forss.

Pohjanpalo on kärsinnyt urallaan useista nilkkavammoista. Maaliskuussa 2018 sattunut loukkaantuminen piti suomalaisen pois pelikentiltä puolitoista kautta.

– Tiedän hänen tilanteestaan vielä aika vähän. Hän sai tällin vasempaan nilkkaansa ja täytyy katsoa vielä tallenteesta, tuliko siinä jotain vääntöä. Toivotaan, että mistään vakavammasta vammasta ei ole kyse ja Pohjanpaloa voitaisiin käyttää myös Wales-pelissä, Kanerva kertoi.

Lohkon toisessa ottelussa Wales löi Irlannin 1–0 ja piti paikkansa lohkon kärjessä. Lohkovoitto ratkeaa keskiviikkona Cardiffissa Walesin ja Suomen keskinäisessä ottelussa.

Juttua päivitetty kello 22.01: Lisätty Kanervan kommentteja.

Lue myös:

Huuhkajat kesti loppuun asti ja kaatoi Bulgarian Sofiassa – näin Kansojen liigan ottelu eteni

Kansojen liigan lohkovoitto parantaisi Huuhkajien mahdollisuuksia tulevissa MM-karsinnoissa – pelissä myös puolentoista miljoonan euron palkintopotti

Miltä tuntuu, kun oma poika tekee maalin maailmanmestarin verkkoon? Simo Valakari kertoo maagisesta hetkestä ja antamastaan yksinkertaisesta neuvosta

EM-karsinnoissa Huuhkajien hyökkäys nojasi Teemu Pukin tehoihin: nyt tulivoimaa on enemmän kuin pitkään aikaan – "Tilanne on muuttunut radikaalisti"

Suosittelemme sinulle