Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Yllätysmestari Joan Mir palautti Suzukin ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan valtiaaksi

Suzukin kuljettaja voitti kuninkuusluokan edellisen kerran vuonna 2000.

Joan Mir 15112020
Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Espanjalaiskuljettaja Joan Mir varmisti uransa ensimmäisen ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan maailmanmestaruuden, kun hän sijoittui seitsemänneksi kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa Valenciassa. Yamahan Franco Morbidelli oli sunnuntain nopein ennen Ducatin Jack Milleriä ja KTM:n Pol Espargaroa. Morbidelli on kiinni MM-hopeasijassa.

– En voi oikein kuvailla tunteitani. Olen taistellut tästä koko elämäni ja seurannut unelmaani. Olen todella iloinen. Tarvitsen vähän aikaa asian hahmottamiseen. Minulla ei ole sanoja, 23-vuotias yllätysmestari Mir nieleskeli liikutustaan televisiohaastattelussa.

Mir voitti kolme vuotta sitten Moto3-luokan maailmanmestaruuden ja otti viikko sitten ensimmäisen osakilpailuvoittonsa MotoGP-luokassa. Suzukin kuljettaja voitti kuninkuusluokan edellisen kerran vuonna 2000, jolloin Kenny Roberts Jr. saavutti MM-tittelin.

Lue myös:

Selitys pilaantuneesta ruoasta ei riittänyt tuomion kumoamiseen – CAS antoi ratkaisunsa ja venytti MotoGP-kuljettajan dopingpannaa

KymiRingillä kamppaillaan MM-pisteistä ensi vuoden heinäkuussa

Ratamoottoripyöräilyn suurmies Valentino Rossilla koronatartunta – myös italialaisuimari Pellegrini antoi positiivisen näytteen

Suosittelemme sinulle