Hyppää sisältöön

Dustin Johnson golfasi hurjalla ennätystuloksella Mastersin voittoon

Yhdysvaltain Dustin Johnson on voittanut golfin Masters-turnauksen viiden lyönnin erolla seuraaviin.

Dustin Johnson teki hurjan yhteistuloksen Mastersissa Kuva: Getty Images

Ennen sunnuntain päätöskierrosta Dustin Johnsonin, 36, johto oli neljä lyöntiä, mutta hän onnistui kasvattamaan vielä eroaan Australian Cameron Smithiin ja Etelä-Korean Im Sung-jaeen, jotka jäivät kokonaistulokseen 15 alle parin.

Mastersin Twitter-tilin mukaan Johnsonista tuli turnauksen historian ensimmäinen kilpailija, joka on selvittänyt Mastersin tuloksella 20 alle parin.

Johnson käytti neljään kierrokseensa yhteensä 268 lyöntiä. Hän pelasi päätöspäivän 68 lyönnillä eli neljä alle parin.

Samalla Johnson karisteli mainettaan pelaajana, jonka on vaikea pitää johtoasemaansa arvoturnauksen päätöspäivänä. Hän on taipunut neljästi kärjestä johdettuaan arvokisaa ennen päätöspäivää.

Maailmanlistan ykkösenä olevalla Johnsonilla on tilillään Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen voitto vuodelta 2016, joten sunnuntaina tuli uran toinen arvovoitto.

– DJ:llä on uskomaton kyky pysyä tiukoissa paikoissa tyynenä, kauas kärjestä jäänyt Tiger Woods kehui Johnsonia AFP:lle.

Mastersilla on Johnsonille erityinen merkitys. Hän varttui vain tunnin matkan päässä Mastersin kotiareenasta Augusta National -kentästä. Johnsonin koti oli Etelä-Carolinassa, ja Augusta on niukasti naapuriosavaltio Georgian puolella.

Suosittelemme sinulle