Hyppää sisältöön

"Meistä on tullut tietyllä lailla uusi Ruotsi" – Huuhkajien urotyöt puhuttivat Jälkihien asiantuntijaraatia

Jalkapallo oli kuuma puheenaihe Jälkihien maanantaiaamussa.

Huuhkajat löi Bulgarian trillerissä, Hamilton varmisti seitsemännen F1-mestaruuden, uinnin ISL-liiga käytiin koronakuplassa
Huuhkajat löi Bulgarian trillerissä, Hamilton varmisti seitsemännen F1-mestaruuden, uinnin ISL-liiga käytiin koronakuplassa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen voitokkaat esitykset puhuttivat maanantaiaamuna Yle Aamun Jälkihien asiantuntijaraatia Tommy Lindgreniä, Juha Kanervaa ja Kaj Kunnasta. Huuhkajat kukisti ensin keskiviikkona historiallisesti hallitsevan maailmanmestari Ranskan 2–0 ja sunnuntaina Kansojen liigassa kaatui Bulgaria 2–1-lukemin.

– Tuntuu melkein siltä, että ei ole joukkuetta tällä hetkellä maailmassa, jota Huuhkajat ei voisi voittaa, Lindgren ylisti.

– Muistetaan nyt kuitenkin, missä Suomi pelaa. Tämä on B-liiga, maanosan absoluuttinen parhaimmisto pelaa A-liigassa. Maailman parhaat ovat Etelä-Amerikassa. Viimeisen kahden, kolmen vuoden aikana olemme kohdanneet yhden ison maan, Italian, ja hävinneet kaksi kertaa, Juha Kanerva toppuutteli.

– Se, mikä on mahtavaa ja hienoa on, että tämä joukkue ei näytä lannistuvan tai pysähtyvän, vaikka tulisi huonokin peli. Itseluottamus ja henkinen kantti ovat ihan eri tasolla kuin koskaan aiemmin. Meistä on tullut tietyllä lailla kuin uusi Ruotsi, Kanerva jatkoi.

Jalkapallo puhutti Jälkihiessä enemmänkin, sillä asiantuntijaraati otti kantaa myös KTP:n paluuseen Veikkausliigaan viiden vuoden tauon jälkeen.

– Aivan mielettömän mielenkiintoinen loppuratkaisu. KTP oli jo tavallaan out, kun se hävisi Kajaanille 1–4. Tässä oli niin paljon urheilun suolaa. Yhtäkkiä siellä ei ollutkaan Jaro kärjessä ja nouse, vaan sieltä tulee joku muu, Kunnas ylisti Ykkösen huippujännittäviä loppuhetkiä.

KTP pelasi liigakarsintojen toisessa osaottelussa lauantaina 1–1-tasapelin TPS:ää vastaan. Ensimmäinen osaottelu oli päättynyt 0–0, joten Antti Mäkijärven iskemä vierasmaali riitti KTP:lle liigapaikkaan. TPS palaa vuoden jälkeen takaisin Ykköseen.

– Viimeisen neljän vuoden aikana kolme näistä nousukarsinnoista on päättynyt tuloksiin 0–0 ja 1–1. Itse asiassa viisi vai kuusi vuotta putkeen ensimmäinen osa on päättynyt jokaikinen kerta 0–0. Minua pikkaisen häiritsee se, että vierasmaalisäännön voimin joukkue nousee, Lindgren päätti.

Jalkapallon lisäksi jälkihiessä juteltiin uinnista ja formulasta.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko Jälkihiki.

Lue myös:

Huuhkajat kääntää nyt vaikeatkin pelit edukseen: huima tavoite on enää yhden voiton päässä – "Voimme tehdä ihmeen"

Huuhkajat löi Bulgarian trillerissä! Pukki osui pitkästä aikaa maajoukkuepaidassa ja Hradecky torjui rangaistuspotkun

Suosittelemme sinulle