Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Yli 550 evakuoitiin karjalanpiirakoista syttyneen koulupalon alta Karkkilassa – Nyhkälän koululla jo toinen tulipalo tänä syksynä

Vakavilta henkilö- ja palovahingoilta vältyttiin, mutta koulunkäynti jouduttiin keskeyttämään tämän päivän osalta.

112 numero paloauton kyljessä
Nyhkilän koululla oli tulipalo myös syyskuun lopulla. Kuva: Antti Kolppo / Yle
Saara Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Karkkilassa Nyhkälän koulu jouduttiin keskiviikkona evakuoimaan tulipalon vuoksi. Koulurakennuksessa ja päiväkodissa olleet kaikki noin 550 henkilöä jouduttiin ohjaamaan muaalle.

Länsi-Uudenmaan pelstuslaitoksen mukaan henkilövahingoilta vältyttiin. Aluksi kaksi opiskelijaa oli kadoksissa, mutta heidätkin löydettiin.

– Tuhopolton mahdollisuutta ei voi sulkea pois, mutta poliisi tutkii palon syttymissyytä, sanoo palomestari Jukka Ekholm Länsi-Uudenmaan pelstuslaitokselta.

Ekholmin mukaan tulipalo oli lähellä aiempaa syyskuista palopaikkaa. Tämän päiväinen palo voi olla vahinkokin, mutta poliisi selvittää, onko paloilla jotakin yhteyttä keskenään.

Koululta tuli pelastuslaitokselle automaattinen palohälytys aamupäivällä. Palo sai alkunsa koulun C-siiven opetuskeittiöstä. Lieden päälle oli jätetty karjalanpiirakoita sisältäviä lämpölaatikoita, jotka olivat syttyneet palamaan. Palo levisi myös keittiökalusteisiin.

Palo kuitenkin rajoittui yhteen huoneeseen ja palomestarin mukaan myös savuvauriot ovat lieviä. Palomestari Ekholmin mukaan A- ja B-siivet voi ottaa käyttöön vielä tänään.

Päiväkodissa olleet lapset ohjattiin seurakunnan tiloihin ja koululaiset yläkoulun tiloihin.

Koulupäivä päättyi tänään kuitenkin kesken. Huoltajiille on ilmoitettu, että he voivat tulla hakemaan lapsensa pois.

Vaikka vaaraa ei enää ole, pelastuslaitos on ohjeistanut koulunkäynnin keskeyttämisestä tämän päivän osalta, jottei kenellekään tule oireita esimerkiksi savusta.

Pelastuslaitoksen jälkivartiointi on vielä käynnissä.

Koulussa oli tulipalo myös syyskuun lopussa

Nyhkälän koulussa oli jo aiemmin tänä syksynä tulipalo syyskuun lopulla. Tulipalo ja sammutustyöt aiheuttivat merkittäviä savuhaittoja ja nokilaskeumia.

Osa koulun tiloista saatiin käyttöön lokakuun alussa. Koulun remontissa on jouduttu uusimaan muun muassa vaurioituneita pintoja, akustiikka- ja sisustuslevyjä sekä puhdistamaan ilmastointikanavat ja -laitteet. Lokakuun alussa remontin arvioitiin kestävän 2–3 kuukautta.

Karkkilan kaupunki ilmoitti viime maanantaina, että kaikki oppilaat pääsevät palaamaan koululle. Kaupungin mukaan syyskuisen tulipalon korjaustyöt jatkuvat edelleen koulun ruokalassa, jättiläisen portailla ja aulatiloissa sekä hallinto-osassa.

Kaikki ryhmät eivät päässeet vielä takaisin omaan vakituiseen luokkatilaansa. Erityisjärjestelyjä on ollut myös muun muassa liikuntatuntien osalta, koska osa liikuntasalista toimii ruokailutilana.

Lue myös:

Karkkilassa opiskellaan ulkona Nyhkälän koulupalon vuoksi – esikoululaiset pääsevät väistötiloihin tänään keskiviikkona

Suosittelemme sinulle