Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Tornio hakee huolellisia ja vuorovaikutustaitoisia toimitsijoita – kaupunki valmistautuu ensi kevään kuntavaaleihin

Palkka tehdystä työstä on 13,88 euroa tunnilta sekä lisäkorvaukset.

Käsi pitelee kynää, jolla ollaan täyttämässä vaalien äänestyslipuketta
Ennakkoäänestys järjestetään 7.–13. huhtikuuta. Varsinainen vaalipäivä on 18. huhtikuuta. Kuva: Tove Virta / Yle
Karoliina Marttala
Avaa Yle-sovelluksessa

Torniossa haetaan vaalitoimitsijoita ensi kevään kuntavaaleihin. Tornion kaupungin verkkosivustolla kerrotaan, että toimitsijat työskentelevät pääsääntöisesti ennakkoäänestyspaikoilla äänestyksen vastaanottajina.

Tämän lisäksi työhön voi sisältyä vaalitietojärjestelmän käyttöä ja ennakkoäänten laskemista varsinaisena vaalipäivänä.

Kaupungin lakimies Hannu Markkula sanoo, että ensi kevään vaaleissa voidaan tarvita toimitsijoita normaalia enemmän. Markkula arvioi, että koronatilanteen vuoksi kunnissa voidaan joutua tekemään eristysjärjestelyitä muun muassa äänestykseen jonottamisen suhteen. Myös ennakkoäänestyspaikkoja voidaan tarvita tavallista enemmän.

–Toimitsijoita voidaan tarvita ensi keväänä 30–40. Aiemmissa vaaleissa on toimitsijoiksi saatu mukavasti opiskelijoita ammattiopisto Lappiasta ja ammattikorkeakoulusta, Markkula mainitsee.

Vaalitoimitsijalta edellytetään huolellisuutta, hyviä sosiaalisia taitoja sekä palveluhenkisyyttä. Toimitsijan pitää myös sitoutua kokopäiväiseen työskentelyyn kuntavaalien aikana. Palkka tehdystä työstä on 13,88 euroa tunnilta sekä lisäkorvaukset.

Vaalitoimitsija koulutetaan tehtävään.

Kaupungin sivulla huomautetaan, että vaalitoimitsijana ei voi toimia ehdokas tai hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa.

Ennakkoäänestys järjestetään 7.–13. huhtikuuta. Varsinainen vaalipäivä on 18. huhtikuuta.

Suosittelemme