Hyppää sisältöön

Tieliikenteessä kuoli 15 ihmistä lokakuussa – kaksi jalankulkijaa ja kaksi pyöräilijää

Liikenneonnettomuuksissa kuolleita oli yksi enemmän ja loukkaantuneita 67 vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Tieliikenteessä sattui lokakuussa yhteensä 297 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä loukkaantui 347 ihmistä. Kuva: Tarmo Niemi / Yle

Tieliikenteessä kuoli 15 ihmistä lokakuussa, selviää Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Jalankulkijoita kuoli kaksi ja polkupyöräilijöitä kaksi. Loput kuolonuhrit olivat autoilijoita. Heistä kymmenen oli liikkeellä henkilöautolla ja yksi pakettiautolla.

Surmansa saaneista miehiä oli 11 ja naisia 4.

Tieliikenteessä sattui lokakuussa yhteensä 297 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä loukkaantui 347 ihmistä.

Liikenneonnettomuuksissa kuolleita oli yksi enemmän ja loukkaantuneita 67 vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Tammi–lokakuussa tapahtui kaikkiaan 3 012 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa kuoli 184 ja loukkaantui 3 691 ihmistä.

Kuolleita oli kaksi enemmän ja loukkaantuneita 534 vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Tämän vuoden tammi–lokakuussa surmansa saaneista oli liikkeellä henkilöautolla 109, yhdeksän pakettiautolla, kaksi mopolla, 16 moottoripyörällä ja kaksi kuorma-autolla. Jalankulkijoita kuoli 17 ja polkupyöräilijöitä 21. Lisäksi kuoli kahdeksan muuta tienkäyttäjää.

Suosittelemme sinulle