Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Tampereella saa keinua talvellakin – kyse on kokeilusta, käyttäjiltä toivotaan varovaisuutta

Kokeilusta saatava palaute ja kokemukset ratkaisevat, tuleeko talvikäytöstä käytäntö.

En gunga hänger i en lekpark.
Tampereella on tällä hetkellä 219 leikkipaikkaa puistoissa. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Antti Kuusiniemi
Heli Mansikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereella leikkipaikkojen keinuja ei viedäkään varastoon tulevana talvikautena, vaan ne jäävät keinutelineisiin ja käyttöön.

Leikkipaikkojen käyttäjiltä toivotaan valveutuneisuutta ja varovaisuutta, sillä leikkipaikkojen olot voivat poiketa paljonkin kesäkauden tilanteesta.

– Leikkipaikoilla ei ole talvikunnossapitoa. Ainoastaan talvikunnossapidon piiriin kuuluvat kulkuväylät aurataan ja hiekoitetaan leikkialueen viereen asti, Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessa.

Kaikille leikkipaikoille ei ole talvikunnossapidettävää väylää. Kokeilun takia leikkipaikkojen turvallisuustarkastuksia luvataan tehdä tavalllista talvikautta enemmän.

Turvallisuusnormit eivät talvella täyty

Kaupunki muistuttaa, että leikkipaikoille asetetut turvallisuusnormit eivät välttämättä täyty talvella. Leikkivälineet ja niiden turva-alustat voivat olla jäisiä, liukkaita ja lumisia.

– Keinun turva-alusta ei jousta pakkasilla, ja keinulaudan ja maanpinnan väli saattaa olla liian pieni tamppaantuneen lumen takia. Tällöin lapsi voi jäädä puristuksiin keinuistuimen ja maan väliseen ahtaaseen tilaan erityisesti pesäkeinussa, jossa voi samaan aikaan olla useampi lapsi, kaupunki listaa vaaroja.

Keinujen talvikäyttökokeilulla haetaan kokemuksia ja palautetta keinujen talvikäytöstä. Tampere päättää jatkosta kokemusten ja saadun palautteen perusteella.

Tampereella on tällä hetkellä 219 leikkipaikkaa puistoissa. Useimmilla leikkipaikoilla on keinut tai useampiakin keinuja.

Keinujen talvikäyttöä kokeillaan kaikilla puistoleikkipaikoilla. Päiväkoti- ja koulupihoilta keinut poistetaan talveksi.

Viime keväänä keinut palautettiin paikoilleen maaliskuussa.

Lue lisää: Tampereen leikkipuistoihin on alettu asentaa keinuja

Suosittelemme