Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Yllätyskäänne: Suomen ykköskäsipalloilijan ura Ranskassa loppui nopeasti

Sopimuksen purun taustalla ovat perhesyyt.

Nico Rönnberg Cocks-paidassa.
Viime kaudella Nico Rönnberg edusti kotimaista Cocksia. Kuva: Tomi Hänninen.
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen käsipallon ykköspelaajan Nico Rönnbergin ja ranskalaisseura Ivry Handballin tiet eroavat. Ranskalaisseuran tiedotteen mukaan sopimus on purettu yhteisymmärryksessä suomalaistähden kanssa. 28-vuotias Rönnberg ehti pelata Ranskan pääsarjassa vain kaksi ottelua.

Sopimuksen purun taustalla ovat perhesyyt. Vielä syyskuussa Rönnberg kertoi Yle Urheilulle, että suomalaistähden vaimo ja poika ovat muuttamassa Ranskaan, mutta maan hankala koronatilanne vesitti suunnitelmat.

– Tilanne Ranskassa ja perheen poissaolo vaikuttivat päätökseen. Yritimme kaikin keinoin helpottaa Nicon sopeutumista. Päätimme tässä tapauksessa asettaa etusijalle inhimillisen puolen ennen urheilua. Toivotamme Nicolle ja hänen perheellensä kaikkea hyvää, ranskalaisseura tiedotti.

Viime perjantain tappiossa Chartresia vastaan Rönnberg teki kaksi maalia.

28-vuotias Rönnberg siirtyi pitkän pohdinnan ja sopivan seuran ja liigan etsimisen jälkeen Ivry Handballin. Hän sai useita eri tarjouksia, mutta valitsi lopulta Ivryn, jossa oli luvassa kunnolla vastuuta. Ennen Rönnbergiä kukaan suomalainen ei ollut pelannut Ranskan pääsarjassa.

Lue myös:

"Haluan näyttää muille, että pärjään kovassa liigassa" – Suomen käsipallon ykköstähti uusien haasteiden edessä

"Merkittävä menetys" – Suomen ykköspyssy Nico Rönnberg sivuun EM-karsintojen avauspeleistä

Suosittelemme