Hyppää sisältöön

Venäläis-ranskalainen pariskunta Kolilta yrittäjäkilpailun finaaliin

Ravintola Kolin Ryynäsestä tutut Darja ja Jean-François Flogny ovat Vuoden maahan muuttanut yrittäjä -kilpailun kolmen kärjessä.

Kolin Ryynänen valaistuna.
Alunperin kaupaksi rakennettu Kolin Ryynänen on yrittäjäpariskunta Flognyn lippulaiva. Kuva: Siru Päivinen / Yle
Tarja Laitinen

Kolilla kolmea eri yritystä pyörittävä yrittäjäpariskunta kilpailee tämän vuoden maahan muuttaneen yrittäjän tittelistä.

Suomen Yrittäjien kilpailun karsinnassa mukana oli 80 yrittäjää, ja Kolilla työskentelevät Darja ja Jean-François Flogny ovat yltäneet kolmen finalistin joukkoon. Kaksi muuta finalistia tulevat Helsingistä ja Tampereelta.

Flognyn parikunta on tunnettu etenkin ravintola Kolin Ryynäsestä, jossa tarjoillaan muun muassa omassa panimossa valmistettua olutta ja siideriä. Pariskunnan muut yritykset keskittyvät ohjelmapalveluihin ja matkailupalveluiden myyntiin ulkomailla.

Osa venäläis-ranskalaisen pariskunnan yrityksistä on aloitettu tyhjästä, osa on siirtynyt omistajilleen yrityskauppojen kautta. Yritykset työllistävät 8 vakituista ihmistä ja matakailusesonkina 30.

Darja Flogny on mukana Kolin matkailuyhdistyksen hallituksessa, ja hän on nostanut rohkeasti esiin syrjäseudulla yrittämisen haasteita.

Vuoden maahan muuttanut yrittäjä 2020 -kilpailun voittaja selviää joulukuun alussa pidettävässä yrittäjien verkostotapahtumassa. Voittajalle on luvassa 5000 euroa, ja muille finalisteille kunniakirjat.

Suosittelemme sinulle