Hyppää sisältöön

Rovaniemeläinen Sirkus Taika-Aika sai Lapsenpäivä-palkinnon

Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa ja se on tunnustus taideharrastuksen ja -kasvatuksen edistämiseksi tehdystä merkittävästä työstä.

Yksipyöräisillä ajavia sirkustelijoita.
Sirkus Taika-Aika on Rovaniemellä toimiva sirkuskoulu, jonka toiminnassa on mukana 270 lasta ja nuorta. Kuva: Aura Piha
Karoliina Kotala

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt Lapsenpäivä-palkinnon rovaniemeläiselle Sirkus Taika-Aika ry:lle. Lapsen oikeuksien päivänä eli perjantaina 20. marraskuuta jaettava palkinto myönnetään lasten taideharrastuksen ja -kasvatuksen eteen tehdystä työstä. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa ja se on tunnustus taideharrastuksen ja -kasvatuksen edistämiseksi tehdystä merkittävästä työstä.

Sirkus Taika-Aika on Rovaniemellä toimiva sirkuskoulu, jonka toiminnassa on mukana 270 lasta ja nuorta. Koulu on perustettu vuonna 2003 ja sen on Suomen suurimpia sirkuskouluja. Sirkus Taika-Aika on kuulunut tämän vuoden alusta lähtien taiteen perusopetuksen valtionosuutta saaviin sirkuskouluihin.

- Sirkus Taika-Aika taitaa lasten innostamisen, mistä kertoo harrastajien määrän kasvu. Toimijan ansiosta lapset voivat harrastaa sirkusta ja nähdä esityksiä myös Pohjos-Suomessa. Suomen mallin myötä sirkus ja monet muut lasten toiveharrastukset viedään kouluihin lasten luo, kertoo tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko tiedotteessa.

Lapsenpäivä-palkinto on myönnetty vuodesta 1999 lähtien.

Suosittelemme sinulle