Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Keskustan Mikko Kärnä on käytettävissä Helsingin pormestariehdokkaaksi – lupaa ratkaista kaupungin valkoposkihanhiongelman

Kärnä ei asetu Helsingissä kuntavaaliehdokkaaksi, jos häntä ei valita myös pormestariehdokkaaksi.

Mikko Kärnä
Mikko Kärnän mielestä koronakriisin myötä helsinkiläiset ovat heränneet ymmärtämään monia perikeskustalaisia asioita. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle
Jarno Tiihonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo ilmoittaneensa keskustan Helsingin piirille olevansa käytettävissä Helsingin pormestariehdokkaaksi. Kärnä kertoo tiedotteessaan saaneensa piirin jäseniltä pyyntöjä asettua ehdolle.

– Päätös ei ollut helppo, mutta keskusta tarvitsee mielestäni Helsinkiin perikeskustalaisen ehdokkaan, jolla on korkea valtakunnallinen tunnettuus, Kärnä kirjoittaa.

Kärnän mielestä koronakriisin myötä helsinkiläiset ovat heränneet ymmärtämään monia perikeskustalaisia asioita, kuten huoltovarmuuden ja monipaikkaisuuden merkityksen.

– Joskus täytyy tulla kaukaa nähdäkseen lähelle ja tiedän, että minulla olisi paljon annettavaa Helsingin kuntapolitiikalle, hän kirjoittaa.

Myös Väyrynen harkitsee ehdokkuutta

Teemoikseen tulevissa kuntavaaleissa Kärnä nimeää muun muassa monipaikkaisuuden mahdollistavan kaupunkikehityksen, aluedemokratian ja kestävän kasvun rajojen asettamisen

– Yksi pieni mutta tärkeä tehtävä on kaupungin valkoposkihanhiongelman ratkaiseminen. Pormestarina huolehtisin, että Helsingin ydinalueista, uimarannoista ja puistoista tehtäisiin hanhivapaita alueita, Kärnä kirjoittaa.

Kärnä toteaa, että ratkaisu mahdollisesta ehdokkuudesta on nyt piirin käsissä. Jos piiri päätyy toiseen pormestariehdokkaaseen, hän ei aio asettua Helsingissä kuntavaaliehdokkaaksi.

Keskustan riveistä pormestarikisaan on jo aiemmin ilmoittautunut Paavo Väyrynen.

Lue lisää: Paavo Väyrynen harkitsee ehdokkuutta Helsingin pormestariksi – uskoo ehdokkuutensa auttavan keskustan vaalivoittoon

Suosittelemme sinulle