Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

NBA:ssa solmittiin 163 miljoonan dollarin arvoinen sopimus

Vapaat agentit saivat alkaa neuvotella NBA:ssa perjantaina. Tämä poiki heti isoja sopimuksia.

De'Aaron Fox heittää.
De'Aaron Fox sai neuvoteltua huippusopimuksen. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Koripallon NBA-seura Sacramento Kings ja 22-vuotias De'Aaron Fox ovat solmineet viisivuotisen jatkosopimuksen, jonka arvo on huikeat 163 miljoonaa dollaria (138 miljoonaa euroa). Bonukset voivat nostaa Foxin tienestit jopa 200 miljoonaan dollariin.

Kings varasi Foxin vuoden 2017 varaustilaisuuden viidennellä vuorolla. Foxin pistekeskiarvo on kasvanut NBA:ssa vuosi vuodelta. Debyyttikaudella hän kirjasi pistekeskiarvon 11,6, kaksi vuotta sitten hänen lukema oli 17,3 ja viime kaudella hän ylitti jo 20 pisteen keskiarvon (21,1).

Muhkean jatkosopimuksen allekirjoitti myös Brooklyn Netsin Joe Harris. Raporttien mukaan 29-vuotias Harris on laittanut nimensä 75 miljoonan dollarin arvoiseen nelivuotiseen sopimukseen.

Italialaiselle Gallinarille yli 60 miljoonan dollarin pesti

Myös Utah Jazz kunnostautui pelaajamarkkinoilla, kun joukkue solmi Jordan Clarksonin, 28, kanssa viisivuotisen ja 52 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Jazzissa jatkaa myös yhdeksän edellistä kautta seurassa viettänyt Derrick Favors. Hänen kolmivuotisen sopimuksen arvo on 30 miljoonaa dollaria.

Raporttien mukaan Danilo Gallinari siirtyy Atlanta Hawksin vahvuuteen kolmivuotisella sopimuksella. 32-vuotias italialainen pelasi viime kaudella Oklahoma City Thunderin riveissä. Gallinarin sopimuksen arvo on 61,5 miljoonaa dollaria.

Lue myös:

Georgian yliopiston koripallolupaus Anthony Edwards NBA:n ykkösvaraus

NBA-ohjelmaan lisättiin miniturnaus viimeisistä pudotuspelipaikoista

Suosittelemme sinulle