Hyppää sisältöön

"Onko meillä nyt uusi Kalle Palander?" – Rosa Pohjolaisen aitous ja iloisuus tekivät vaikutuksen urheiluasiantuntijoihin

Ylen aamun Jälkihiessä innostuttiin tapailemaan Egotrip-yhteen sanoituksia, kun puhuttiin Rosa Pohjolaisen aitoudesta.

Vapaavuori Olympiakomitean puheenjohtajaksi, alppihiihdon ja mäkihypyn maailmancupit alkoivat
Vapaavuori Olympiakomitean puheenjohtajaksi, alppihiihdon ja mäkihypyn maailmancupit alkoivat
Jonne Niemeläinen

Alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen säväytti viikonloppuna Levin maailmancupissa suorituksillaan ja iloisella persoonallaan.

Lauantaina 17-vuotias Pohjolainen oli laskemassa uransa toisessa maailmancup-kilpailussaan heti toiselle kierrokselle, mutta kaatuminen kaksi käännöstä ennen maalia vesitti haaveet. Hän lupasi kisan jälkeen, että laskisi sunnuntaina toisella kierroksella. Ja sen hän teki komealla tavalla. Pohjolainen oli sunnuntain pujottelukisan avauslaskun 14:s ja jäi kärjestä vain 1,03 sekuntia. Toisella kierroksella väsymys iski ja Pohjolainen putosi 27. sijalle.

Urheiluasiantuntijat Reetta Meriläinen, Kaj Kunnas ja Kalle Rantala ihailivat Ylen aamun Jälkihiessä maailmancupin pisteille laskeneen Pohjolaisen intoa positiivista asennetta.

Kunnas myönsi, että Pohjolainen oli ennen viikonloppua hänelle täysin tuntematon urheilija. Kunnakseen suuren vaikutuksen teki positiivinen ja iloinen tapa, jolla Pohjolainen antoi viikonloppuna haastatteluja.

rosapohjolainen_kuvakaappaus
Katso Rosa Pohjolaisen haastattelu 1. kierroksen jälkeen

– Älä koskaan ikinä muutu, pysy tuollaisena kuin olet, Kunnas hehkutti tapaillen Egotrip-yhtyeen kappaleen sanoituksia.

– Jos starttinumero on 63 ja olet maalissa 14:s, niin se on aika kova juttu, Kunnas jatkoi.

Pohjolainen oli tehnyt lähtemättömän vaikutuksen myös Meriläiseen.

– Viikonloppu oli aika pitkälti Rosan juhlaa. Minulla tuli ensimmäisenä mieleen sellainen takautuma, että onko meillä nyt uusi Kalle Palander – siis ehdottoman positiivisessa mielessä. Oli aivan ihanan tervettä se intohimo, mitä sen hymyilyn ja positiivisuuden takana selvästi on, Meriläinen ihasteli.

Vuoden 1999 pujottelun maailmanmestari Palander toimii nykyään Yle Urheilun asiantuntijana. Maailmanmestaruuden lisäksi hän ylsi maailmancupissa 30 kertaa palkintokorokkeella.

Suoritustensa perusteella Pohjolaista voi verrata Tanja Poutiainen-Rinteeseen (os. Poutiainen), joka laski ensimmäistä kertaa maailmancupin palkintokorokkeelle juuri 17-vuotiaana vuonna 1997. Poutiainen on arvokisamitalien määrällä mitattuna Suomen menestynein alppihiihtäjä. Hän voitti uransa aikana olympiahopean, kaksi MM-hopeaa, kaksi MM-pronssia ja kipusi maailmancupissa palkintokorokkeelle 48 kertaa.

– Toivon, että Pohjolaisen ympärillä ei nyt vain ala sellaista huisketta ja hulinaa, joka sekoittaa hänen päätään. Meillä on paljon sellaisia tarinoita, joissa nopea kuuluisuus on tehnyt näin. Hän kyllä vaikutti niin tervehenkiseltä, että tuskin tässä on isoa vaaraa siihen, Meriläinen jatkoi.

Rantala muisti, että Pohjolainen oli kilpaillut jo viime kaudella maailmancupissa.

– Kyllä sieltä sellaiset kilpailijan silmät paistoi, että hänestä kuullaan jatkossakin. Mahtavaa, että hän pääsi pisteille näin nuorena oikeasti hyvällä suorituksella. Tämä antoi varmasti mahtavan motivaatioruiskeen jatkoa ajatellen, Rantala totesi.

Jälkihiessä keskusteltiin myös Ruotsin alppimaajoukkueen koronakaranteenista, Huuhkajista ja Jan Vapaavuoren valinnasta Suomen olympiakomitean johtoon. Lisäksi puitiin hiihdon Suomen cupin jälkipyykkiä ja ennakoitiin loppuviikosta alkavaa hiihdon maailmancup-kautta.

Lue myös:

Millainen teini-ihme sai Kalle Palanderin itkemään onnesta? Isä avaa Rosa Pohjolaisen supersuorituksen taustat: "Nyt painetaan kaasua ja lähdetään tavoittelemaan maailmanhuippua"

17-vuotiaan Rosa Pohjolaisen huippuveto säväytti suomalaisia talviurheilulegendoja – Kalle Palanderin kanssa tyly ensikohtaaminen, Janne Ahonen teki upean vertauksen

Rosa Pohjolaisen huikea viikonloppu huipentui maailmancupin pisteille – "Onhan se nyt aivan mahtavaa"

Kalle Palander itki suomalaisesta alppihiihtosensaatiosta ja sai myös maailmanmestarilta viestin: "Mitä h****ttiä?" 17-vuotias teini-ihme itsekin ihmeissään

Uskomatonta! Suomen teinilupaus oli kärkitaistelussa Levin maailmancupissa – Kalle Palander karjui selostamossa: "Mitä täällä tapahtuu?"

Kalle Palander herkistyi 17-vuotiaasta suomalaisesta kärkivauhdissa alppihiihdon maailmancupissa – sättii matkijoitaan ja soimasi myös itseään lajin romahduksesta Suomessa

Suosittelemme sinulle